Utrecht Science Café: 25 februari om 20:00

Utrecht

In samenwerking met de omroep NTR organiseert Studium Generale Universiteit Utrecht vanaf januari 2013 maandelijks een Utrecht Science Café. Elke maand schuiven wetenschappers aan om een voorproefje van het Studium Generale programma te geven, en beschouwen ze vanuit hun vak actuele en spraakmakende wetenschappelijke onderwerpen.

Vragen over nieuwe boek: ‘Psychologie van het Uiterlijk.’

Het Science Café betreft een live radio-uitzending van Hoe?Zo! Radio van de NTR (te beluisteren op Radio 5 vanaf 20.00 uur) met interviews, columns en een tafelgesprek live vanuit het Zaadhuis, (Museumcafé Universiteitsmuseum, Lange Nieuwstraat 106, Utrecht). Aanstaande 25 februari om 20:00 schuift Liesbeth Woertman aan om over normen en regels van wetenschapsbeoefening te praten. Daarnaast zal Liesbeth vragen krijgen over haar zojuist verschenen boek: ‘Psychologie van het Uiterlijk’.

Psychologie van het Uiterlijk

Andere gasten zijn Prof. dr. Hans Achterhuis en Dr. Peter Kuipers Munneke. Prof. dr. Hans Achterhuis is emeritus hoogleraar Filosofie aan de Universiteit van Twente en Denker des Vaderlands. Hij studeerde theologie en filosofie in Utrecht en Straatsburg en promoveerde daar in 1969 op een proefschrift over Albert Camus. De nadruk in zijn werk ligt op de sociale filosofie, waarbij hij zich richt op thema’s als ontwikkelingshulp, welzijnswerk, schaarste en technologie. Hij verbindt daarbij filosofie met actuele maatschappelijke vraagstukken.

De nieuwe weerman van de NOS

Dr. Peter Kuipers Munneke is polair meteoroloog en postdoctoraal onderzoeker aan het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU). Hij doet onderzoek naar de evolutie van de firnlaag (een grofkorrelige laag van sneeuw en ijs) op het Groenlandse ijs. Na zijn studie experimentele natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde hij aan het IMAU op onderzoek naar het klimaat in de poolgebieden, waarvoor hij expedities ondernam naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. Vanaf 1 maart 2013 volgt hij Erwin Kroll op als weerman bij de NOS. Hij zal zijn klimatologische onderzoek, dat zich richt op de verre toekomst, combineren met weersvoorspellingen die gelden voor de zeer korte termijn.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =