Podcasts

Hieronder staan de verschillende podcasts waarin Liesbeth is te horen. De nieuwste podcast staat bovenaan:

November 2021: Je mooi voelen van binnenuit

In deze aflevering van The Queencast gaat Liesbeth in gesprek met Nienke Thurlings over hoe je zelfbeeld gevormd wordt en hoe je je werkelijk mooi en waardevol kunt voelen van binnenuit.

Oktober 2021: Word je gelukkiger als je aan je uiterlijk werkt?

Word je gelukkiger als je aan je uiterlijk werkt? En wat is schoonheid precies? We vragen dit aan emeritus hoogleraar Liesbeth Woertman. Zij weet veel van zelfbeeld, sociale vergelijking en zelfacceptatie.

Mei 2021: Liesbeth Woertman in Het Nachtkastje van …

Een podcast van Studium Generale van de Universiteit Utrecht over haar inspiratiebron, die als het ware op haar nachtkastje zou kunnen liggen.

Je kunt deze podcast van Studium Generale ook beluisteren via iTunes, Google of Stitcher.

April 2021: Podcast Lijf op de Belgische Radio 1

In de eerste aflevering van Lijf op radio.be gaat het over een (ab)normaal ideaal. Layla El-Dekmak praat met Liesbeth over het heersende schoonheidsideaal en hoe dat ons leven beïnvloedt.

Meer informatie op de site van Radio1.

Februari 2021: Liesbeth bij Trajectum over waarom studenten botox nemen

Liesbeth en een studente die botox heeft genomen om een strak voorhoofd te krijgen, praten over ons lichaamsbeeld, botox en fillers. En wat is de invloed van social media hierop?

December 2020: Podcast van Het Klokhuis

Ondermeer op Spotify (hieronder) staat de podcast met onder meer een ‘uitvinding waardoor je jezelf ziet zoals je bent’…

Bovenstaande podcast van Het Klokhuis gaat over uitvindingen, en hoe deze de wereld hebben veranderd. Kunnen we nog zonder? Deze aflevering gaat over de spiegel. De spiegel is meer dan een handig gebruiksvoorwerp. De uitvinding heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van ons zelfbeeld en het schoonheidsideaal.

Want voordat de spiegel bestond, hadden we onszelf nog nooit gezien en konden we ons uiterlijk dus ook niet vergelijken met anderen.Hoe zou de wereld eruit zien zonder spiegel? Uiterlijk zou een minder belangrijke rol spelen, dat is zeker!

Liesbeth heeft meegeholpen met de voorbereiding van deze podcast. Ze wordt niet geïnterviewd, maar is als expert geraadpleegd en heeft meegewerkt aan het script.

December 2020; Liesbeth over negatief zelfbeeld

Liesbeth is hieronder in gesprek met haar uitgeverij Ten Have in de serie Slimmer Leven over waar ons negatieve zelfbeeld vandaan komt, of uiterlijk de nieuwe tweedeling in de samenleving is, en hoe we kunnen zorgen dat onze kinderen een positiever zelfbeeld kunnen ontwikkelen.

Het is ook te beluisteren op Spotify en Anchor.fm.

Oktober 2020; Podcast met Brainwash

Aan de hand van muziek spreekt Liesbeth met Floortje Smit in de Human-podcast Brainwash. Lees ook de column hierover.

September 2020; Podcast met PlusOnline

Plus online plaatste op 30 september 2020 de podcast over Psychologie van het uiterlijk. Het interview is al een half jaar geleden opgenomen tijdens de Gezondheidsbeurs afgelopen februari 2020. Lees ook mijn column hierover.

Uit de oude doos (1995); Liesbeth in gesprek met Ischa Meijer

Deze pagina over podcasts (en deze website trouwens ook) wordt bijgehouden door René Greves SEO-bedrijf.