Het uiterlijk van mannen

Uiterlijk Mannen

Vandaag zijn de eerste resultaten van het onderzoek naar mannen en het uiterlijk gepubliceerd in het magazine van de Volkskrant.

3500 mannen hebben vragen beantwoord over wat zij vinden van hun eigen uiterlijk. het schoonheidsideaal voor mannen is niet op de centimeter beschreven en dat maakt het makkelijker voor mannen om tevreden te zijn. Toch zegt 46 procent van de mannen zich wel eens te schamen over hun uiterlijk. Tweederde van de mannen zou graag iets gespierder zijn en de helft wat slanker.

Liever geen cosmetische ingrepen

Naast vragen over hun eigen uiterlijk hebben we mannen gevraagd naar wat zij aantrekkelijk vinden bij vrouwen. Een natuurlijk gezicht, met weinig make-up en geen cosmetische ingrepen is het antwoord van het merendeel van de mannen.

De Hollywood-paradox

Over deze Hollywood-paradox hebben we al eerder geschreven. Om er zo natuurlijk mooi uit te zien, besteden veel vrouwen veel tijd en geld aan hun uiterlijk. Mannen geven nog steeds de voorkeur aan een jongere vrouw, dat dan weer wel.

Volgende week een column over de verschillen tussen jonge en oudere mannen en hun uiterlijk en wat zij van vrouwen vinden.

Door: Liesbeth Woertman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =