40 jaar niet lachen voor een rimpelloos leven?

Tess nu

De Britse Tess Christian zegt al 40 jaar niet te hebben gelachen. Ze probeert zo te voorkomen dat ze rimpels krijgt. Er schijnen meer vrouwen te zijn die niet meer willen lachen uit angst voor rimpels.

Tess in 2001

Tess in 2001

Deze week werd ik gebeld door Pauline Bijster die een artikel schrijft voor Cosmopolitan over rimpels en jonge vrouwen. Het schijnt dat het gebruik van botox in de leeftijd van twintig tot dertig jaar toeneemt. Ik weet niet of het waar is dat steeds meer jonge vrouwen zich laten inspuiten. Het zou ook een mededeling van een cosmetisch chirurg kunnen zijn met als doel om meer jonge vrouwen naar de kliniek te lokken.

Tess in 1985

Tess in 1985

Maar stel dat het klopt en dat de vraag ernaar ook in Nederland toeneemt, dat is vanuit het perspectief van jonge vrouwen ook wel te begrijpen. “Vrouwen groeien nu op in een tijd waarin dit veel normaler is, meisjes van vijftien weten niet eens dat er een wereld bestond waar géén botox was.” “Als je denkt dat schoonheid te maken heeft met perfectie, zou het handig kunnen zijn om er vroeg mee te beginnen, ja. Er is geen fundamenteel verschil tussen een botoxspuit en je haren kleuren bij de kapper. In beide gevallen zet je jezelf anders neer dan je bent.”

Donderdagavond 19 februari om 20.00 is er een debat in de Balie in Amsterdam over het botoxdilemma. Komt allen. Ik ben heel benieuwd hoe twintigers van nu over botox denken. Hopelijk wordt er die avond ook veel gelachen.

Door: Liesbeth Woertman.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 5 =