Jonge mensen zijn niet geïnteresseerd in cosmetische ingrepen

Ondanks de enorme aandacht voor cosmetische chirurgie in Nederland bungelen we als Nederland onderaan de Wereldranglijst voor cosmetische ingrepen. Dat is al zolang dit soort onderzoek bestaat maar mensen lijken het niet te willen horen. Er is slechts een kleine groep mensen gevoelig voor de druk om cosmetische ingrepen toe te passen. Ondanks de billboards op straat, ondanks allerlei vormen van reclame, ondanks afbetalingsregelingen, gaan de meeste Nederlanders niet naar een cosmetisch arts.

In ieder onderzoek dat we tot nu toe deden was het aantal cosmetische ingrepen laag.

Nu is er door collega’s uit Rotterdam en Amsterdam opnieuw een kleinschalig onderzoek uitgevoerd waarin dezelfde cijfers te zien zijn.

https://www.linda.nl/nieuws/binnenland/meerderheid-jongvolwassenen-geen-interesse-cosmetische-ingrepen/

Jongeren tussen de 18 en 25 zijn amper geïnteresseerd in cosmetische ingrepen. Waarom is dit geen groot nieuws? Waarom is dit niet op alle nieuwszenders en kranten te lezen? Dat is wel belangrijk omdat mensen het idee hebben dat cosmetische chirurgie heel veel voorkomt, namelijk in dit onderzoek dachten de jongeren dat 30 procent van hun leeftijdsgenoten een of meerdere ingrepen hebben ondergaan. Dat is slechts 3 procent.

Het gaat dus om een kleine groep die extreem veel media aandacht krijgt. Behalve op de site van de Linda ben ik dit nieuws tot nu toe verder nergens tegen gekomen. Waarom niet?

Ik vind dit geweldig goed nieuws dat jongeren ondanks het bombardement aan gemanipuleerde beelden over schoonheid niet geïnteresseerd zijn om troep in hun gezicht te laten spuiten. Ik hoop vooral dat ze denken en voelen dat ze al geliefd zijn. En dat ze als ze zich wat minder voelen naar een vriend gaan of gaan dansen of sporten of wandelen om weer in contact te komen met hun lichaam. Echt zintuigelijk contact dat hen weer doet opleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 12 =