Grijs haar kan heel aantrekkelijk zijn

Zoek de grijze vogel; herfst 2020

Een beetje leuk ouder worden is een uitdagende titel van een website. BLOW.nl gemaakt door Wies Verbeek. Zij kwam een paar weken geleden bij mij om te spreken over vrouwen en grijs haar en zie hier haar uiteindelijke resultaat.

Wies Verbeek gaat op zoek naar de betekenis van grijs haar in onze samenleving. Denkbeeld is toch wel dat vrouwen jong willen zijn en seksueel aantrekkelijk en voor mannen is grijs haar gekoppeld aan wijsheid en wonderlijk genoeg wel aan seksueel aantrekkelijkheid. De reclame die in de documentaire te zien is, spreekt boekdelen, namelijk pas als de vrouw haar haar heeft geverfd, wil de man met haar dansen, denkt de reclamemaker en proberen ze ons te laten geloven.

Toch is het interessant dat in het experiment dat Wies Verbeek heeft gedaan, namelijk een foto posten op een datingsite met blond en met grijs haar een verrassende uitkomst heeft. Zij kreeg 39 berichten van mannen op haar blonde foto en 42 berichten van mannen op haar foto met grijs haar.

De interviews met vrouwen met grijs haar zijn bemoedigend en stimulerend en laten zien dat vrouwen zelfverzekerd en leuk ouder kunnen worden. Dank voor dit experiment Wies.

Eén gedachte over “Grijs haar kan heel aantrekkelijk zijn

  1. Dag Liesbeth, ik zag het interview met je over grijs haar. Erg leuk. Ik heb een paar weken geleden besloten mijn haar niet meer te verven met henna en grijs te laten worden. Ik begin trots te worden op mijn leeftijd (62) en mijn wijsheid. Leuk om je regelmatig her en der voorbij te zien komen. Ik heb je ontmoet in het Graalhuis toen we samen de oefening deden. Zou het leuk vinden je nog eens te ontmoeten in Wijk bij Duurstede als ik mij vriend, Bram Moerland, daar bezoek.
    Hartelijke groet Elisabeth Brouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − zeven =