Herberg het volle leven

voorgerecht

Afgelopen weekend samen met B. naar onze favoriete herberg geweest, Het Volle Leven in Appelscha. We hadden zo’n zin om weer eens een paar dagen samen te zijn en geen verplichtingen te hebben. Op ons gemak met een zonnetje reden we rustig naar het noorden. Zomaar wat praten, geen haast en na een uurtje even stoppen om de stramme lichamen te strekken en daarna rustig weer verder. Het laatste stuk langs de Dedemsvaart lijkt eindeloos.En ineens zijn we er aangekomen.

Twee paarden, een kleine bruine en een groot wit paard, kijken verheugd op en onze aandacht wordt zeer gewaardeerd. De ontvangst door Jeanet is weer allerhartelijkst. De coronatijd is duidelijk gebruikt om de herberg te schilderen en op te ruimen en we zetten onze spullen in de grote kamer.

Na een kop heerlijke Boot koffie beginnen we aan onze eerste wandeling nu de zon nog schijnt. We vinden het allebei opvallend dat er nu in november nog zoveel kleur te zien is. Vele tinten geel, rood, bruin en groen zijn er te onderscheiden en prachtige lichtinvallen tussen de bomen.

We verheugen ons op het eten want zoals de meesten van jullie weten, gaan we ieder jaar naar Appelscha onder andere voor het eten en de koffie. Ik ga niet allemaal opnoemen wat we allemaal hebben gegeten maar de foto laat een willekeurig verrukkelijk groenten voorgerecht zien, waar we van hebben genoten. Alle maaltijden zijn vegetarisch en biologisch en de superkok Yt kookt de sterren van de hemel. Ieder gerecht heeft wel zes verschillende smaakervaringen dat komt door de verschillende bereidingswijze van de groenten en de heerlijke sauzen die ze maakt. Ook wordt er bijna in ieder gerecht gebruik gemaakt van kiemgroenten, zaden of noten.

Waar vind je in Nederland zo’n plek waar het vuur brandt, het personeel zeer behulpzaam en attent is en het eten zo rijk. De bedden liggen zo lekker en de stilte is oorverdovend, dat we die ochtend om 9.55 wakker werden. Ik kon het gewoon niet geloven en B. nog minder want hij slaapt gemiddeld vijf uur per nacht.

Voor de rest van de dagen nog meer gewandeld en heerlijk bij de open haard liggen en zitten lezen. Zondag terug in huis, kwam ik er achter dat ik mijn bril had laten liggen een duidelijk signaal dat ik graag terug wilde. Dat gaan we zeker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − vier =