Waar ben ik mee bezig?

Er lijkt een wonder te gebeuren. Sinds een paar weken word ik energiek wakker en hoef ik ’s avonds niet meer extreem vroeg naar bed. Er is lichtheid en ruimte ontstaan en ik barst van de ideeën.

Ik schrijf op dit moment een hoofdstuk over het lichaam en zelfwaardering in relatie tot psychopathologie. Er schrijven veel andere auteurs mee, ieder specialist op zijn of haar onderwerp en ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Uitgeverij Ten Have wil mijn vorige boek Psychologie van het uiterlijk heruitgeven en dat ben ik nu aan het herschrijven. Herschrijven in de zin van updaten. Het boek verscheen in 2013 en ik probeer te schetsen welke ontwikkelingen er plaats hebben gevonden vanaf 2013 op het gebied van lichaamsbeelden, cosmetische chirurgie en de maatschappelijke betekenis van het lichaam.

Daarnaast wil ik het tevredenheidsonderzoek over het lichaam uit 2007 repliceren. De lichaamsbeeldtest is toen geplaatst op de site van Beperkt Houdbaar van Sunny Bergman en door 42.000 mensen ingevuld.Haar geweldige documentaire leverde een schat aan data op. De belangrijkste conclusie leek dat Nederlanders tevreden zijn met het uiterlijk maar dat de perfectie lokt.

Nu doe ik samen met Femke van den Brink, 12 jaar later,dit onderzoek nog eens opnieuw en schrijf een trendanalyse. Is er wat veranderd in die 12 jaar? We zoeken plekken waar veel verschillende mensen digitaal komen, zoals websites van kranten en tijdschriften om onze link te mogen plaatsen.

Ik hoor heel graag of u mogelijkheden ziet om de lichaamsbeeldtest op veel bezochte websites te mogen plaatsen zodat we een mooie doorsnede van de bevolking krijgen.

Eén gedachte over “Waar ben ik mee bezig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 1 =