Topdag ik werd 70

fotograaf Pete Pronk

Op 10 januari 2024 werd ik 70. Omdat te vieren had ik Sempre Lui, een mooi intiem restaurant, in Wijk bij Duurstede afgehuurd. Samen met de chef een heerlijk vegetarisch viergangen menu samengesteld en voor de liefhebber met wat vis. Aangevuld met een wijn arrangement. Het restaurant is niet groot dus na veel wikken en wegen, 25 mensen die me dierbaar zijn, uitgenodigd.

Mijn wens was een lied, gedicht, tekening of een uitje als cadeau.

Mijn heerlijke kleindochter beet de spits af met een lang zal ze leven op haar gitaar. Daarna een prachtig liefdeslied door Barend. Mijn zoon Andreas die me er fijntjes aan herinnerde in zijn verhaal dat ik vooral in mijn hoofd leef(de). Er werden gedichten voorgelezen en het slot was voor Daniel die mij vergeleek met Diotima. Een aantal kon zich niet inhouden en gaf toch weer een boek. U begrijpt dat ik volkomen verguld was met al die kostbare geschenken.

En dan het eten en de bediening. We zaten aan twee lange tafels. Wat een rijkdom al die mensen uit verschillende perioden in mijn leven bij elkaar. En wat een rijkdom al die smaken die zo zorgvuldig waren samengesteld. Gesmuld hebben we van pompoen, schorseneren, knolselderij in heerlijke sauzen en een hele diepe vissoep van langoustines. Ware smaakexplosies, erg lekker. Een beter diner had ik me niet kunnen wensen. En dan de bediening door een jonge jongen die vrolijk, vakkundig en speels langs die grote tafels liep en vertelde wat we aten en dronken.

Het was een topavond. Het is heerlijk om 70 te zijn en me omringd te weten door zoveel liefde en vriendschap en heerlijk eten. Vol vertrouwen ga ik mijn nieuwe jaar in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =