Spraakmakers over vrouwen, voedsel, uiterlijk en het sprookje van het ideale gewicht

Spraakmakers – 30 januari 2023 – NPO Radio 1 Gemist | NPO Radio 1

Vanmorgen bij het radiopgramma Spraakmakers spraken we over het essay van Sarah Meuleman dat zij schreef voor NRC handelsblad. https://www.nrc.nl/nieuws/2023/01/06/het-sprookje-van-het-ideale-gewicht-elke-vrouw-gelooft-erin-a4153545

Het sprookje van het ideale gewicht vertelt het verhaal dat er pas van ons wordt gehouden als we heel slank zijn met grote borsten en billen, want dat is het huidige schoonheidsideaal.

Waarom laten we ons als vrouwen zo gijzelen, terwijl we allemaal weten dat een levend wezen niet kan voldoen aan gemanipuleerde beelden. Dat komt omdat we massaal in ons hoofd wonen waar de beelden hun invloed kunnen uitoefenen. We vergelijken ons levende lijf met die ideaalbeelden en zijn heel ontevreden.

De enige oplossing is uit het hoofd in het lichaam en voelen wat je lijf nodig heeft aan rust, aan voedsel, aan strelingen, aan bewegen en daaraan toegeven. Durf jou te zijn. Wees voorzichting en kieskeurig waar je je tijd, aandacht en liefde aan geeft.

Stop met het objectiveren en jezelf als een ding te zien dat de commando’s uit het hoofd moet opvolgen maar VOEL. Stop met het streven naar perfectie maar voel wat je vandaag nodig hebt, wat je vandaag te geven hebt en geniet van wat je lijf allemaal kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 3 =