Je zelfbeeld ontmoeten?

Van binnen weet je alles

Van binnen weet je alles

Deze week deel ik een oefening met jullie die heet je zelfbeeld ontmoeten en je potentie uitnodigen. Ik vond deze oefening in het handboek van Annet van Laar over lichaamswjsheid op pagina 265. Haar boek heet: ‘Van binnen weet je alles’.

1. Nestel je in een lekkere stoel, al dan niet met je favoriete ontspanningsmuziek. Als je zover bent, neem de tijd om te ontspannen en naar je buik door te ademen. Volg de ademhaling met je aandacht. Laat een diepere ontspanning toe. Dan ben je klaar voor de volgende visualisatie.
2. Er wordt op de deur geklopt. Je loopt naar de deur, doet open en je ziet jezelf staan. Hoe zie je eruit? Wat is de globale indruk? Wat roept het beeld op?
3. Kijk nu gedetailleerd naar de verschillende lichaamsdelen. Is er een lichaamsdeel dat zich heeft teruggetrokken? Is er een lichaamsdeel dat op de voorgrond treedt?
4. Wat gebeurt er in het beeld als je je verschijning voor honderd procent verwelkomt? Is er een kwaliteit die dan meer de ruimte krijgt? Wat zou dat betekenen voor je handelen?
5. Nestel je opnieuw in je stoel. Adem de kwaliteit die je meer ruimte wilt geven naar een plek in je hart, zodat je lichaam zich dit voornemen kan herinneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 1 =