Het ontstaan van het lichaamsbeeld

Hier is ze dan mijn nieuwe boek. Het is de herschreven versie van Psychologie van het uiterlijk. De literatuur is geactualiseerd en ieder hoofdstuk begint met een column. Ook heb ik een nieuw laatste hoofdstuk geschreven om aan te geven wat er veranderd is tussen 2013 en 2020 op het gebied van lichaamsbeeld.

Samen met Je bent al mooi. De schoonheid van imperfectie dat in april 2019 is uitgekomen bij uitgeverij Ten Have is, vormen de boeken een mooi duo. Steeds opnieuw bleek bij interviews en lezingen dat het ontstaan van het lichaamsbeeld en de onmogelijkheid om onszelf objectief waar te nemen belangrijk blijft. De toegenomen invloed van social media en het verschijnsel van influencers vroeg ook om een aanvulling. Het witte, dunne schoonheidsideaal voor vrouwen lijkt op haar laatste benen te wankelen en kleur en vormen lijken toe te nemen. Mannen en hun gespierde lichaamsbeeld en de druk om ook iets cosmetisch te laten veranderen, komt voor een jonge groep mannen dichterbij. En zie daar, dit werd het nieuwe boek dat verkrijgbaar is bij iedere boekwinkel vanaf 11 augustus.

In de aanloop daarnaar toe waren er alweer veel media verzoeken. Maandag 3 augustus had ik een pagina groot interview in De Telegraaf, zowel in de papieren krant als online. Dinsdagmorgen 4 augustus een interview gegeven aan Plus online en dinsdagavond een uur radio bij Kunststof om 19.30. En zo gaat het maar door. Ik zal de links waar mogelijk posten op Facebook en Linkedin.

Het is wel weer even wennen na veertien heerlijke rustige dagen op Texel maar het is geweldig hoeveel aandacht er is voor dit onderwerp. Misschien dat we toch iets van een presentatie kunnen doen in september maar dat hangt van de Corona ontwikkelingen af. Ik hou u op de hoogte maar nu eerst van genieten van dit boek. Koop dit boek en geef het cadeau aan een vriend of vriendin met een warme blik en warm hart, nadat je het zelf hebt gelezen. Op naar een wereld met meer diverse blije lichamen.

2 gedachten over “Het ontstaan van het lichaamsbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =