Na media aandacht, de stilte en de concentratie

Radio 1

Zo dat was weer een vol media weekje. Echt bijzonder prettig dat er zoveel aandacht voor mijn boek is en dat mijn werk wordt gewaardeerd. Pagina groot in de Telegraaf en veel regionale kranten die het overgenomen hebben. Het mooie interview op dinsdagavond bij Kunststof waar ik een uur mocht praten over Psychologie van het uiterlijk. Een interview met het blad Plus en ter afsluiting zaterdag 8 augustus een radio interview door Mieke van de Weij en Peter de Bie bij Nieuwsweekend. En dan vergeet ik er nog een paar waar ik even niet op kan komen.

Kunststof was het fijnst. Een uur lang met een goed voorbereide interviewster Elisabeth van Nimwegen en een redactie die veel had uitgezocht. Het was duidelijk dat mijn werk was gelezen en dat gaf diepte aan het interview. Ook de manier van ontvangst is hartelijk. Wonderlijk dat je je zo vaak moet verdedigen door cynische vragen van mensen die je boek niet hebben gelezen maar dit terzijde. Kunststof was een verademing. Zo belangrijk dat dit soort programma’s nog bestaan en ze worden goed beluisterend want veel mensen stuurden me een reactie. Een van de grappigste reacties was van een mevrouw die me schreef dat ik op de tafel tikte om mijn woorden kracht bij te zetten en dat dat heel irritant was om naar de luisteren. Ik bedankte haar en zei dat ik me van dat tikken niet bewust was.

De komende week zoek ik met mijn vriendinnen Femke en Linda de bossen en de velden op. We hebben een huisje gehuurd om te schrijven. Hopelijk is het een beetje dragelijk met de hitte. Maar ons samenzijn zal zeker stimulerend en vreugdevol zijn. Het is fantastisch dat mijn werk zoveel aandacht krijgt maar ik hou erg van de stilte en geconcentreerd werken. Even niet in de aandacht komende week maar een van de drie zijn. Ik verheug me erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =