Deze week weer volop in de media

Plus april 2021

Deze week sta ik met vier pagina’s en twee foto’s in de Plus, het tijdschrift voor vijftigplussers. De titel van het artikel is Mooi oud, zonder botox zoals je op de foto kunt zien. Een visagiste is ruim een uur met me bezig geweest zoals je goed kunt zien op deze foto. Milou van Hintum schreef dit aardige artikel over oudere vrouwen en hun lichaamsbeeld.

Tot mijn verbazing zag ik ook deze week dat het tijdschrift SAAR eveneens voor oudere vrouwen een interview met mij van anderhalf jaar geleden opnieuw had geplaatst.

Ook voor deze foto was er een visagist langsgekomen die anderhalf uur met me bezig was geweest. Maar deze foto is heel duidelijk bewerkt. Ik heb geen idee wat er allemaal mee is gedaan maar hier is door bewerking 25 jaar af gehaald! Ik was met stomheid geslagen toen ik deze foto voor het eerst zag anderhalf jaar geleden.

Vanaf dat moment zei ik altijd dat ik tegen iedere fotograaf, dat ik dat niet wil, geen gemanipuleer, geen wegwerken van rimpels maar wel mooi licht en mijn mascara en lippenstift op dat ik altijd draag.

Wat dat toch met ons en foto’s? Ik heb het altijd vervelend gevonden om gefotografeerd te worden. Dat geldt niet voor iedereen. Als mijn kleinkinderen een fototoestel zien, springen ze direct op met flair en een glimlach.

Ben je ook ambivalent over je eigen foto’s? Lees dan het artikel in het Psychologie Magazine waarin ik geïnterviewd ben.

2 gedachten over “Deze week weer volop in de media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + elf =