50+ seks: lastig of lekker?

50+ seks

Seks ver van mijn bed voor 50 plussers kopt de Telegraaf op 22 mei. Ouder worden bederft prestaties tussen de lakens.

Bijna de helft van de 50-plussers geeft aan in bed last te hebben van het ouder wordende lichaam. Mannen hebben bijvoorbeeld vaak erectieproblemen en een derde van de vrouwen geeft aan zich stram en stijf te voelen.

In hoeverre beïnvloedt leeftijd het seksleven?

Dat blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine in samenwerking met kenniscentrum seksualiteit Rutgers WPF onder ruim 1300 Nederlanders boven de vijftig jaar dat vandaag verschijnt. Daarbij is vooral gekeken in hoeverre leeftijd en ziektes het seksleven beïnvloeden als we ouder worden. De helft van de ondervraagden heeft meer dan veertig jaar een relatie en tien procent langer dan vijftig jaar.

50+-ers voelen zich naakt bij partner op hun gemak

Liesbeth Woertman

Liesbeth Woertman

Verrassend. De 50-plussers met een partner gaan in elk geval minstens één per week nog samen onder de wol en een derde van de ondervraagden geeft zijn of haar seksleven een 8 of hoger. Vooral mannen zijn tevreden: maar liefst 90 procent voelt zich naakt op zijn gemak, tegenover 60 procent van de vrouwen. Dat is een verrassend hoge uitkomst , stelt Liesbeth Woertman, hoogleraar psychologie aan de Universiteit Utrecht.

Seks = bespreekbaar

Seks blijkt voorts prima bespreekbaar onder de vijftigplussers. Zeventig procent van de stellen voelt zich vrij om met hun partner over seks te praten. Toch praat nog tien procent alleen erover als ze in bed liggen en nooit daarbuiten.

Maar ‘goede seks’ is niet voor iedereen vanzelfsprekend omdat het lichaam niet meer altijd doet wat het hoofd wil. Dan worden de 50-plussers creatief. Ze kiezen andere houdingen, praten over de problemen met hun partner of vragen een arts om hulp. Seks kan dus leuk blijven, ook al moet het anders door leeftijd of ziekte , concludeert Ineke Mouthaan van Rutgers WPF.

PLUS Magazine: ‘Wij genieten van seks’

Hoe is het mogelijk om bij deze resultaten zo’n negatieve kop te plaatsen? Dat doet onrecht 80% van de vijftigplussers. Heel fijn en verrassend, vond ik, dat zoveel mensen zich op hun gemak bij elkaar voelen met hun naakte, oudere lichaam. Plus magazine heeft zelf als titel van dit onderzoek: ‘Wij genieten van seks’.

Door: Liesbeth Woertman.

Psychologie van het Uiterlijk

 

 

2 gedachten over “50+ seks: lastig of lekker?

 1. Zelf nu 67 jaar een man gehuwd al 47 jaar en eigenlijk groeide het al snel tussen ons samen dat seks met elkaar ons ding niet was.
  Tevreden er mee kan ik niet zeggen maar de zin in seks is er bij ons samen ook weer niet.
  Het moet maar zo denk ik dan de beslissing om geen seks meer te hebben met elkaar is als eerste op gekomen bij mijn zelf.
  Was altijd al een heel ding tussen ons,niet echt bij met het zoals het nu is al meer dan 15 jaar maar het is niet anders

 2. Ik ben Gabriel uit België
  Hoe u kunt voorkomen dat uw vrouw of vriendin vals speelt, alleen omdat u uw vrouw of verloofde niet seksueel kunt bevredigen, kunnen ze gewoon van u scheiden omdat u niet het geld of iets anders heeft dat ze u ook kunnen bedriegen alleen omdat u ze niet seksueel kunt bevredigen , ik zeg dit uit ervaring met de meisjes met wie ik uitging, de eerste meisjes klagen dat ik een kleine lul heb en mijn lul was 3 inch en ik kon de meisjes met wie ik uitging niet bevredigen, totdat ik in contact kwam met Dr Sacre herbal medicijn dat me helpt te vergroten en het ook langer heeft gemaakt en waardoor ik heel goed presteerde als ik seks had met mijn partner, Dr Sacre geeft je de beste kruidenkruiden die erg goed zijn voor penisvergroting zonder enige bijwerking, Dr Sacre is de beste kruiden arts kunt u contact opnemen voor hulp, als u geïnteresseerd bent in lezen, kunt u contact met hem opnemen via e-mail Sacretempleofpower@gmail.com of whatsapp hem + 2349076034359, hij heeft mij geholpen en hij kan u ook helpen

  Bedankt voor het lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 20 =