Wat vinden mannen mooi en sexy?

Mr Universe

Wat vinden Nederlandse mannen van hun uiterlijk? Dat is de hoofdvraag van een onderzoek dat we deze week zijn gestart. Sterker nog: de server bezweek door ongekende belangstelling. Vanaf nu kunt u weer meedoen, want we hebben nogal wat vragen, Hoe belangrijk vinden zij hun haar? Willen zij graag gespierd zijn? Er is veel onderzoek gedaan over vrouwen en hun uiterlijk, maar over wat mannen vinden van hun uiterlijk is relatief weinig bekend.

Fabrikanten verdienen bakken met geld

In het NRC van het afgelopen weekend stond een artikel van twee pagina’s over mannen die naar een schoonheidsspecialiste gaan. Dat schijnt zo langzamerhand wat gewoner te worden. De cosmetica-industrie probeert mannen van nu aan het gebruik van parfums en verzorgingsmiddelen te krijgen. De industrie ontwikkelt speciale producten voor de mannenhuid. De reden? Simpel. Mannen zijn een interessante doelgroep, omdat er veel geld mee te verdienen is. Bakken met geld.

Hoe ziet de ideale vrouw er volgens mannen uit?

Omdat de druk op mannen toeneemt om meer tijd, aandacht en geld aan hun uiterlijk te besteden, is om die reden een onderzoek gestart. Hier is de link naar het onderzoek. We nodigen alle Nederlandse mannen vanaf 18 jaar deel te nemen. Ook zijn we nieuwsgierig naar wat mannen vinden van het uiterlijk van vrouwen. Hoe ziet hun ideale vrouw eruit? Wat vinden zij van al dat lijnen van vrouwen?

De resultaten van het onderzoek

Het magazine van de Volkskrant zal de resultaten van dit onderzoek presenteren in hun zaterdagbijlage in het najaar. Tussendoor zal ik u op de hoogte houden via deze website.

Door: Liesbeth Woertman.

Psychologie van het Uiterlijk

Eén gedachte over “Wat vinden mannen mooi en sexy?

  1. Knap is subjectief. Het is net een vorm van kunst. Aantrekking is dan ook in mijn geval abstractie (te vergelijking met abstracte kunst) wie alleen naar het uiterlijk kijkt die voldoet aan de westerse ideaal kijkt alleen naar een landschap schilderij die strak is en klopt in de details.

    In bijzondere vormen zegt zo veel. Maar perfect in vorm is maar saai !.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf − een =