Slimme cosmetische chirurgie?

Cosmetische chirurgie

Het NRC besteedde 13 maart jl. twee hele pagina’s aan het Chinese verlangen naar westerse ogen (Helaas alleen te lezen voor abonnee’s) Ook in mijn boek: ‘Psychologie van het uiterlijk’ heb ik een paragraaf geschreven over westerse schoonheidsidealen en cosmetische ingrepen wereldwijd.

De top 5 landen met cosmetische ingrepen zijn:
1. VS
2. Brazilië
3. China
4. Japan
5. Mexico

Nederland staat in deze wereldranglijst op de 24st plaats.

Als we de gegevens ordenen naar de hoeveelheid cosmetische ingrepen per hoofd van de bevolking, dan blijkt Zuid-Korea koploper te zijn.

In het NRC artikel vertelt Mary Wang, een Chinese jonge vrouw die in Nederland woont het volgende verhaal. Een recente rechtszaak was door een man aangespannen nadat hij en zijn vrouw, allebei goodlooking, een lelijke baby hadden gekregen. De man vroeg zich af of hij wel de vader was. Wat bleek? Zijn vrouw had voor 75.000 euro aan cosmetische chirurgie ondergaan voor hun huwelijk. Hij klaagde haar aan wegens bedrog. Hij won en kreeg 90.000 euro schadevergoeding.

Een ander verhaal dat ik gehoord heb, gaat over een vrouw die voordat ze zwanger werd, haar neus liet verkleinen. Ze wilde haar baby niet opzadelen met haar neus.Tja.

Door: Liesbeth Woertman.

Psychologie van het Uiterlijk

2 gedachten over “Slimme cosmetische chirurgie?

  1. Worden we dan echt zulke kudde dieren dat ons zelf denkend vermogen langzaam maar zeker verdwijnt?! Mijn hemel waar gaat dat heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =