Sophie in de Kreukels – deel 2

 

Vandaag, dinsdag 13 september 2016 start een tweede serie van Sophie in de Kreukels op NPO 3 om 21.25 uur. In deze serie staan mannen centraal. De eerste aflevering gaat over het gezicht van mannen. Bij mannen gaat het toch om een karakteristieke kop? In een mannengezicht mag je toch zien dat hij leeft? Grijzend haar aan de slapen maakt een man aantrekkelijker? Ik dacht dat dit gangbare uitspraken waren over het gezicht van mannen.

Mannen en botox

Ik praat met Sophie Hilbrand over mannen en botox in de bibliotheek van de UU aan de Drift. De camera en geluidsmensen zijn mannen. Zij luisteren geconcentreerd naar het gesprek tussen Sophie en mij.

Waarom gebruiken mannen botox?

In de aflevering van dinsdag zien we een ex-voetballer die botox gebruikt. Een voetballer? Mijn beeld over mannen kantelt als ik dat hoor. Voetballers verdienen veel geld en zijn vaak te zien op tv. Maakt hen dat kwetsbaar over hun uiterlijk? Of hebben ze hun vrouw verlaten of hun vrouw hen en begeven ze zich opnieuw op de relatiemarkt? Hebben ze ineens een veel jongere vriendin en denken dat ze daarom botox moeten laten inspuiten?

Hoeveel meer mannen?

De cosmetisch artsen beweren dat de toename van mannen om cosmetische ingrepen te ondergaan gigantisch is toegenomen. Hoezo gigantisch? Er worden toch in Nederland geen cijfers bijgehouden over cosmetische ingrepen? Was het eerst een man per dag en nu twee mannen dan is dat een toename van 100% dat is waar.

Nederlands voetbal

Een voetballer met een gebotoxt gezicht. Een voetballer die op het veld bezig is met hoe zie ik eruit. Niet te hard lopen want dan ga ik zweten. Niet te fel in de aanval gaan, want dan val ik misschien en dat ziet er niet charmant uit. Gaat het daarom zo slecht met het Nederlands voetbal omdat mannen op het veld te veel met hun uiterlijk bezig zijn? Ik kan het niet geloven.

 

Door: Liesbeth Woertman.

6 gedachten over “Sophie in de Kreukels – deel 2

 1. hallo Liesbeth,

  ik heb weer met verbazing naar de uitzending gekeken gisteren en ben heel blij dat jij daar ook je mening mag geven. Want ja, we worden oud, dat is de cyclus van het leven en dat wordt zichtbaar. Gelukkig maar. Het is heel jammer dat ouderdom en de ervaring die we opdoen tijdens het leven steeds minder lijkt te worden gerespecteerd. Ouderdom als ziekte, ongelooflijk.
  Maar wat een geweldig idee van die voetballers op het veld. Ha, ha. Wie weet is dat de reden wel!
  Heel erg bedankt ,

  groet, Linda

  • dank je wel Linda voor je reactie.
   tijdens het interview vroeg Sophie aan mij of het geen vechten tegen de bierkaai was.Waarschijnlijk wel omdat hoe meer mensen ingrepen laten verrichten des te moeilijker wordt het voor de anderen om het niet te doen. Ronald de Boer was zelf nooit op het idee gekomen tot hij een vriendin kreeg die een vader heeft die cosmetisch arts is. Zij praatten op hem in. Of een van de andere mannen die een cadeaubon had gekregen van zijn vriendin.
   Toch koos ik ervoor om tijd en energie te steken in dit interview. Een andere visie laten horen, helpt mensen misschien om niet achter de meute aan te hollen.

 2. het is een feit, dat mensen met autisme/ asperger niet goed zijn in gezichtsherkenning met al z’n mimiek van blij tot boos. ze kijken mensen ook meestal niet aan in een dialoog. als ze wel schijnen te kijken, dan is het staren. het echt aankijken en opnemen van de ander is teveel aan prikkels en leidt hen ook af van het gesprek. dat bevestigde pas geleden een aspie mij. één ding tegelijkn is veelal de leus. ook zien ze bijv. niet of iemand knap is. dan krijg je dat mensen met geld tot ingrepen overgaan en het steeds wanstaltiger kan worden als ze flink op autisme scoren. voorbeelden zijn voor mij linda de mol en connie breukhoven. er zijn tallozen aan toe te voegen. ze zien niet hoe mooi ze van nature zijn en zien details, die hen niet bevallen. bijv. dat de wenkbrauwen met een boogje lopen. ze epileren de bovenkant weg tot er een rechte streep overblijft. zelfs zie je wel pierrot-wenkbrauwen, die schuin aflopen. de laatste tijd zie ik dat dr.phil zich ook heeft laten botoxen. ineens heeft hij een hamstergezicht. hopelijk is dat van voorbijgaande aard. als ze geluk hebben, is die inspuiting niet blijvend. de vrouw van dr. phil is er ook een kenmerkend voorbeeld van. zij wil er heel jeugdig uit blijven zien, terwijl ze intussen oma is.

 3. Na het zien van de eerste uitzending kan ik alleen maar verzuchten: waar blijf ik nou met mijn voorkeur voor intellect en humor. Wat moet ik met zulke leeghoofden waarvan er niet één zelfs maar een glimlach heeft weten op te wekken of blijk heeft gegeven van ook maar een ietsje zelfspot, behalve Gordon maar die is niet toonaangevend voor de groep mannen waar het hier over gaat. Mijn god, wat een sneue losers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + twaalf =