Professoren met buikjes

Man uiterlijk

‘Wat vinden Nederlandse mannen van hun uiterlijk’, is de hoofdvraag van een onderzoek dat we vorige week zijn gestart. Hoe belangrijk vinden zij hun haar? Willen zij graag gespierd zijn? U heeft massaal gereageerd. We hebben al drieduizend goed ingevulde vragenlijsten binnen gekregen. Daar zijn we blij mee, want hoe meer mannen de lijst invullen, des te beter kunnen we de subgroepen analyseren. 

Alle Nederlandse mannen vanaf 18 jaar mogen meedoen

Hierbij nogmaals de link naar het onderzoek. We nodigen alle Nederlandse mannen vanaf 18 jaar deel te nemen. Ook zijn we nieuwsgierig naar wat mannen vinden van het uiterlijk van vrouwen. Hoe ziet hun ideale vrouw eruit? Wat vinden zij van al dat lijnen van vrouwen? Zien mannen liever een wat molliger vrouw? Besteden vrouwen zoveel tijd en geld aan hun uiterlijk voor mannen of zijn vrouwen onderling elkaars criticasters?

Ook mannen van 70 zijn bezig met hun uiterlijk

Nu ik met het onderzoek naar mannen en hun uiterlijk bezig ben, zie en hoor ik het ook in mijn directe omgeving. Gisteravond tijdens een diner met hoogleraren waren drie mannen van 70 elkaar aan het complimenteren, hoeveel ze waren afgevallen. Een van de mannen vertelde dat als hij drie kilo te zwaar werd, zijn dochters en vrouw hem aanspraken. ‘Vader, zo’n buikje kan echt niet!’ Trouwhartig ging hij dan weer even op dieet.

Hooggeleerde mannen van zeventig, die aangesproken worden op hun uiterlijk.

 

Door: Liesbeth Woertman.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =