Mooi oud worden?

Mooi oud worden

In januari was een vierdelige documentaire op televisie te zien over de ouderdom. Veel mensen willen oud worden, maar niet oud zijn. We zagen een 54 jarige man die een schoenendoos met vitamines en mineralen had waar hij iedere dag forse hoeveelheden van innam. Daarnaast spoot hij zichzelf iedere dag in met testosteron, at gezond en sportte veel.

We zagen beelden van een Italiaanse familie van 5 zussen en vier broers tussen de 87 en de 106 die vrolijk in de zon met een mandje aan de arm een krop sla en een paprika uit hun tuin haalden.

De zevendedagsadventisten kwamen in de documentaire langs, die gemiddeld tien jaar ouder worden met hun leefstijl. De rode draad in de documentaire lijkt een zoektocht naar een biologische klok te zijn, die veroudering kan vertragen en liefst stil kan zetten. Sommigen laten zich alvast invriezen, zodat ze weer gezellig mee kunnen doen, als de techniek zover is.

Behalve niet roken, veel bewegen en goed eten, lijkt je verbinden met andere mensen de belangrijkste factor om op een prettige manier oud te worden. Wie mooi oud wil worden, kan dus maar beter blijven spelen en investeren in vriendschap.

Psychologie van het Uiterlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 20 =