Hoe zien vrouwelijke wetenschappers eruit?

Wetenschapper

Bij het woord wetenschapper denken we vaak in eerste instantie aan een man met een warrig uiterlijk. Wetenschappers gaan zo op in hun werk dat ze nauwelijks aandacht aan hun uiterlijk besteden, is de redenering. Maar hoe zit het met vrouwelijke wetenschappers?

Vrouwelijke Wetenschapper

Collega Anouk Keizer en ik zijn gevraagd voor een dubbelinterview in een tijdschrift over gezondheid. Anouk is net gepromoveerd op het onderwerp anorexia en ik hou me bezig met onderzoek naar lichaamsbeelden. Leuk zo’n verzoek en spannend om samen geïnterviewd te worden, want dubbelinterviews komen niet zoveel voor.

Anouk is een jonge vrouw die meestal in het zwart gekleed is. Ik ben een oudere vrouw die veel kleuren draagt. Ik heb blauwe, rode en gele pakken.

We worden geïnterviewd als wetenschappers en kregen de volgende instructie via de mail:

Kleding: wat ik fijn vind, is als jullie verschillende setjes kleding (in ieder geval tops, bloesjes, shirts) willen meenemen, zodat we jullie qua kleur mooi op elkaar kunnen laten afstemmen. De reportage is bestemd voor ons juli nummer, dus graag zomerse kleding.

De kleuren voor dit nummer 7 zijn de volgende: roze, paars en geel.

Als je iets in de kast hebt hangen in deze tinten of iets waar qua patroon een van de kleuren terugkomt; graag meenemen. De kleur mag ook terug komen in kleine accentjes bijvoorbeeld in een dunne sjaal of een armband e.d. En als je  niets in deze tinten hebt, ook geen ramp. Trek een mooie witte bloes. Het mag best casual zijn.

Geen visagie: we hebben geen visagie. Dus voor make-up en haar ben je zelf verantwoordelijk. Vaak doet een beetje lippenstift en wat mascara al genoeg om je gezicht mooi uit te laten komen op de foto. Het is ook altijd handig om een borstel mee te nemen.

We hebben erg gelachen om deze instructie voor de foto-opname. Mascara en lippenstift is voor mij gewoon, maar ik heb Anouk er nog nooit mee gezien. Ik verheug me op het interview!

Door: Liesbeth Woertman.

 

Eén gedachte over “Hoe zien vrouwelijke wetenschappers eruit?

  1. Pfffff, wat een getut zeg, worden vrouwelijke wetenschappers ook al in een Libelle-achtig keurslijf gestopt. Idioot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie − 1 =