Cosmetische chirurgie aan banden?

Edith Schippers

Het kan niemand ontgaan zijn dat minister Schippers het schimmige terrein van cosmetische ingrepen, wil reguleren. Eindelijk hoera! Of juichen we te vroeg? Want wat wil de minister nu eigenlijk aan banden leggen?

Het meest helder is de invoering van een minimum leeftijd. Het is een verstandig besluit om de minimumleeftijd voor het ondergaan van een cosmetische ingreep op 18 jaar te zetten. Juist omdat veel meisjes tussen de 11 en 17 jaar erg onzeker zijn over hun uiterlijk en  nog volop in ontwikkeling is het verleidelijk om een cosmetische ingreep te overwegen.

Liposuctie vergaande chirurgische ingreep

Wat wil de minister doen tegen de beunhazerij in de cosmetische chirurgie? In haar advies staat te lezen dat ze wil regelen dat mensen die rimpels vullen bevoegd moeten zijn om dit te mogen doen. Maar dat geldt  misschien nog wel sterker voor de vraag wie er een liposuctie uit mag voeren of een andere vergaande chirurgische ingreep.

De belangrijke vraag wie is bevoegd, gekwalificeerd en bekwaam om welke ingreep uit te oefenen, blijft nog open. Dat is meer dan jammer omdat daardoor mensen onnodig beschadigd kunnen worden.

De belangrijkste vraag

De belangrijkste vraag wordt niet gesteld. Die vraag luidt: wat denken vrouwen op te lossen met een cosmetische ingreep? Welk verlangen ligt hier echt aan ten grondslag?

Door: Liesbeth Woertman

 

 

 

 

Eén gedachte over “Cosmetische chirurgie aan banden?

  1. Kort en helder. Jammer dat je aan de ene kant wel ‘belangrijkst’ schrijft en aan de andere kant vrolijk praat over ‘meest helder’ (=> helderst). De teloorgang van de Nederlandse taal, live in beeld gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 15 =