Bipsen tellen

Kleinzoon

Kleinzoon

Vanmorgen werd ik vroeg wakker, omdat de klok een uur achteruit is gezet. Vandaag weer aan het werk. De afgelopen week was ik vrij. Een paar dagen naar de kunstroute in Bergen geweest met man en kleinkind. In de eerste galerie die we bezochten, lagen papier gevouwen bootjes op de grond.

Bergen 3

Ik had het al snel gezien en ging weer naar buiten maar het kleinkind huppelde met een papieren bootje naar buiten. Zijn blik was ook getrokken naar een schilderij met een blote dame. Kijk oma, bipsen, sprak hij enthousiast. De kunstroute werd voor hem een zoektocht naar bipsen. Na twee dagen kwam hij uit op 72 bipsen.

Een houten hoofd met lepels als oren vond hij het mooiste.

Wat heerlijk is het toch om de wereld vanuit het perspectief van een vijfjarige te zien. Het zwembad vond hij ook geweldig. Op een mooi groen drijfblad ging hij van de ene kant van het bad naar het andere. Zijn ogen straalden en zijn hele lichaam zwom.

Het was soms best druk in het bad maar hij bewoog zich soepel tussen de andere lichamen. Oudere lichamen, dikke en dunne lichamen, hij zag het niet. Hij was bezig om te leren zwemmen en te ontdekken wat zijn lichaam allemaal kan.

En iedereen kreeg een brede glimlach.

Door: Liesbeth Woertman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 14 =