Verdwaald in de namaakwereld

Perfecte koppel

Onze ideale partner is prachtig, verdient goed, voelt ons altijd perfect aan, weet precies wat wij willen en doet altijd het goede. He, onder welke steen leef jij?
Ideaalbeelden over onszelf en anderen zijn kinderlijke sprookjes. Word volwassen!

We zijn verdwaald in de namaakwereld en wonen in ons hoofd vol met ideaalbeelden. Asha ten Broeke schreef vorige week in de Trouw een column. Ik gun mijn dochters een wereld zonder beautyterreur. Ik gun alle vrouwen, jong en oud, een wereld zonder beautyterreur.

Het kan, we hoeven er niet aan mee te doen. Kijk niet naar programma’s als ‘Hotter than my daughter’. Kijk niet naar programma’s waarin cosmetische chirurgie als het begin van een nieuw leven wordt genoemd.

Leven betekent bewegen en veranderen. Of we dat nu willen of niet. Niets blijft altijd hetzelfde. Mooie en lelijke dagen doen zich voor. Hou niet vast aan een ideaalbeeld.

Leef niet vanuit een beeld, maar leef.

Door: Liesbeth Woertman.

Psychologie van het Uiterlijk

3 gedachten over “Verdwaald in de namaakwereld

  1. Een verschijnsel dat zich in Nederland vooral heeft ingezet met de komst van RTL/SBS en noem ze maar op. Weet nog goed dat veel leerkrachten een waarschuwing deden uitgaan van de invloed die soaps, GTST b.v. op de samenleving had en heeft. De injectienaald theorie betreft het gif die vooral commerciele zenders op de samenleving heeft is realiteit. Triest dat dit allemaal mogelijk is. En we staan nog aan het begin van de ellende, want de generatie die nu de zaken moet oppakken weten niet beter. Ik denk dat we zullen moeten accepteren dat de kwaliteit van veel zaken in de samenleving omlaag bijgesteld gaan worden. Zolang er studenten zijn die geloven dat GTST op waarheid berust zie ik het somber wat betreft realiteitsbesef bij mensen. En ja liberalen zijn daar de grootste verantwoordelijken voor, hou ze maar dom de mensen. En voor de jongere onder ons , nee je kan geen advocaat worden met een VMBO opleiding.

  2. Beautiyterreur? Ideaalbeelden leggen we volgens mij, onszelf op. Als we nu eens uitgaan van de uitspraak van Henri Nouwen, (kennen jullie hem?, is een intrigerend dagboek) 2 mei, “Brood voor Onderweg”. Zullen we dan niet in staat zijn, dit stapje over te slaan? Zou eigenlijk iedereen dit dagboek willen aanbevelen 😉

  3. Wat ik waarneem is meer puur natuur, eerlijk en oprecht, maar dat zal wel mijn autisme kunnen zijn. Ik val liever op vollere vrouwen met een aparte look waardoor het mooi en kwetsbaar oogt. Zodat ik elke dag kan zien dat die gene oprecht van mij houdt, en er opgewonden van kan worden als ik haar blote lichaam zie.

    Perfecte uitziende vrouwen zoals Doutzen kroes daar ben ik helemaal niet weg van. Sowieso vind ik die simpele uiterlijkheden van die zogenaamde mooie mensen helemaal niet seksueel aantrekkelijk ik krijg eerder het gevoel dat ik tegen een plastic pop aan kijk, in plaats van vlees en bloed met een mooi hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 2 =