Eros

Eros en Liefde

Eros en Psyche

De begrippen eros en liefde staan centraal in het tweedaagse symposium van 23 en 24 april. Het symposium vindt plaats aan de Universiteit van Utrecht. De aanpak is multidisciplinair. Kunstenaars en schrijvers komen aan het woord, naast theologen, filosofen, psychologen en literatuurwetenschappers. Eros is een intrigerend begrip. Het bestaat in vele gedaanten. Het verwijst naar verlangen, naar intenties, naar lichamelijke sensaties en er zijn vele romans aan gewijd. Denk bijvoorbeeld aan Madame Bovary.

Figura Divinia

Het symposium is georganiseerd door Figura Divinia, een groep hoogleraren die aandacht vraagt voor de relatie tussen kunst en religie. Professor Johan Goud heeft al een aantal prachtige dagen georganiseerd de afgelopen jaren rondom het werk van Oek de Jong, Arnon Grunberg en Willem Jan Otten, om enkele te noemen. Van deze dagen zijn boeken verschenen bij uitgeverij Meinema.

Eros & Liefde

Vandaag en morgen dus: Eros en Liefde. Dag één heeft als ondertitel: ‘Maar zie, ik heb lief.’ De tweede dag heeft als ondertitel: ‘Heb lief en doe wat je wilt’.

Vanmorgen werd ik al om tien minuten over zes wakker. De vogels zongen en ik was direct vol verlangen naar de dag. Op naar het symposium. Nieuwsgierig naar wat me vandaag en morgen toevalt.

Door: Liesbeth Woertman

Eén gedachte over “Eros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − 2 =