7x geboren

Verjaardag

Gisteren was ik jarig. Er is voor mij gezongen. Ik kreeg heel veel kaarten en felicitaties. Ik was jarig en voelde me welkom op de wereld. Je verjaardag als herinnering aan je geboortedag. Wat een mooi initiatief eigenlijk.

Wie heeft dat bedacht?

In mijn leven kan ik verschillende momenten van geboorten aanwijzen. Mijn eerste geboorte was mijn biologische geboorte. De dag waarop ik in de wereld werd geworpen. Opgevangen door mijn moeder die al mijn kleertjes zelf had gemaakt. Mijn vader die er aarzelend naast stond, neem ik aan.

Mijn tweede geboorte

Mijn tweede geboorte zal rond mijn anderhalf zijn geweest. Stoeiend met de taal, de woorden en de dingen. Het spel van ik en jij waardoor er een verdere ontwikkeling van een zelf kon plaatsvinden.

De derde geboorte was mijn puberteit in een nieuw lichaam met allerlei vormen en gevoelens die er daarvoor nog niet waren. Aan mijn denken werd de mogelijk tot abstraheren toegevoegd. Ik kon voor het eerst echt OVER mezelf nadenken.

Het studeren aan een sociale academie en later aan de universiteit was toch wel mijn vijfde geboorte, namelijk die van intellectueel. Mijn geboorte als moeder en in het bijzonder als grootmoeder zetten de stand op zeven.

Vieren dat je geboren bent. Je welkom voelen in een nieuw jaar, wat een heerlijke ervaring.

Lieve mensen hartelijk dank dat jullie er zijn.

Door: Liesbeth Woertman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =