Imperfectie is perfect

Donderdag werd ik om 12.45 opgehaald in een luxueuze BMW met een charmante en goede chauffeur. Het was een bijzondere ervaring om op een asgrauwe dag in zo’n mooie auto van Utrecht naar Amsterdam te worden gereden. Ik moest moeite doen om niet in slaap te vallen, omdat ik gewiegd werd door de zachte stoel en de regen die langs de ramen droop.

De Rode Hoed

We kwamen aan op de Keizersgracht en de chauffeur begeleidde me galant naar binnen. Ik werd direct naar de visagist gedirigeerd. Een aardige, rustige vrouw bekeek me goed en zei weinig make up, lekker naturel, gaan we doen. Of wil je losgaan? Nee weinig make up was prima.

Wereldburger van de week

Mensen liepen in en uit. Sommigen namen een broodje, anderen werd vastgesnoerd met geluid. Er werden handen geschud en verschillende gesprekken tegelijk gevoerd. De schrijver was er en de filmregisseur die een belangrijke Belgische prijs had gewonnen. En er was een prachtige indrukwekkende vrouw die op zondagmiddag ‘Zijn en Tijd’ van Heidegger leest. Zij is de wereldburger van de week, een vaste rubriek in het programma.

Ontspannen interview...

Ontspannen interview…

De Rode Hoed was een schuilkerk. In het hart van wat eens de kerk was, worden de opnames gemaakt. Ik word niet geïnterviewd door Sylvana, maar zij en ik nemen plaats aan dezelfde tafel en Colet van de Ven stelt de vragen. Het is goed te merken dat Sylvana veel ervaring heeft met camera. Ze spreekt duidelijk en is betrokken en zelden heb ik zo ontspannen bij een tv -pname gezeten. Hier hoefde ik me niet te verdedigen. We waren allemaal al perfect met onze imperfecties.

Die middag was al een stukje van de nieuwe wereld zichtbaar.

P.S. De uitzending is zondag 25-10-2015 om 11:35.

Door: Liesbeth Woertman.

 

Bron foto.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =