Betweter Festival

 

Op vrijdagavond 30 september begint het Weekend van de Wetenschap in Utrecht met het gloednieuwe Betweter Festival in Tivoli /Vredenburg. Een avondvullend programma met talkshows, lezingen, experimenten en films waarin de mens centraal staat. In totaal 4 professoren worden publiekelijk geïnterviewd door Coen Verbraak die het prachtige programma Kijken in de Ziel al jaren op televisie doet. Coen Verbraak gaat in zijn interview op zoek naar het wezen van de wetenschapper.

In de ronkende aankondiging staat: ‘Wat betekent succes, tegenslag en presteren voor topwetenschappers? Zijn wetenschappers een apart slag mensen?’

Verbraak is een goede interviewer. Hij oogt rustig, niet oordelend en geeft mensen ruimte om te zoeken en te antwoorden. Ik heb er zin in. Ga er open naartoe. Bereid me niet voor.

Wetenschapper-zijn

Het wetenschapper-zijn is maar een onderdeel van wie ik ben. Het grootmoeder, moeder en dochter zijn, is zeker zo belangrijk.

Ook de vrouw zijn van, de geliefde en vriendin zijn, is voor mij een wezenlijk onderdeel van wie ik ben. Of is een wetenschapper zijn toch het meest dominante? Nieuwsgierig, open, en tastend de ene deur na de andere deur openen, wat valt daar te zien en te beleven, dat ben ik.

Ik hoop in ieder geval dat ik mijn hele leven mag leren. Ik hoop oprecht dat ik tot en met mijn laatste dag mag leren en liefhebben.

Door: Liesbeth Woertman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − drie =