Op tv

Sophie Hilbrand

Ik ging zaterdag naar mijn visboer en werd hartelijk ontvangen met de uitroep “U bent bijna een celebrity. Ik zag u op tv!” Stralend keek het meisje achter de toonbank mij aan. De eigenaar van de winkel stond haring schoon te maken en bromde instemmend mee.

Er waren aardig wat klanten in de zaak. Wat moet ik daarop zeggen? Ik zie het gewoon als werk. Voor mijn onderzoeken aan de universiteit word ik betaald door de samenleving. Dan vind ik dat ik wat terug moet doen aan die samenleving. Als de media aan mij vraagt om ergens aan mee te werken, dan doe ik dat af en toe. Zo ook aan het programma van Sophie Hilbrand: Sophie in de kreukels. Het gaat over het gebruik van botox en fillers en er zijn tot nu toe twee afleveringen geweest.

De houding van cosmetisch artsen

Met name de houding van de cosmetisch artsen is ontluisterend. Wilt u hier wat meer ingespoten of daar? Het is echt u vraagt en wij draaien. Ik vind het moeilijk om te zien en het verbaast mij dat er geen enkele discussie is over deze houding.

Graag op tv?

Het meisje in de viswinkel kijkt me nog steeds heel blij aan en roept: ‘Wat zou ik graag op televisie zijn!’ In verwarring verlaat ik de winkel. Wat is er nou toch zo aantrekkelijk aan om op tv te zijn?

Voor wie wil kijken: de volgende uitzending van Sophie in de Kreukels is dinsdag om 21:25 bij BNN.

 

Door: Liesbeth Woertman.

Eén gedachte over “Op tv

  1. Ja, echt ontluisterend hoe er over aanpassen van het uiterlijk gepraat wordt. Alsof het onschuldig is, je gek bent als je het niet doet en er daadwerkelijk mooier van wordt. Ik snap het niet en zie het niet. Liesbeth, heel fijn dat jij dit andere geluid laat horen! Dat moeten we met elkaar gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 7 =