Klokhuis

Klokhuis

Gemiddeld twee verzoeken per dag krijg ik om geïnterviewd te worden, commentaar te geven, een workshop te houden, een lezing of  tips te leveren over schoonheid, lichaamsbeeld en/of cosmetische chirurgie.  Wij gaan binnenkort een aflevering van het Klokhuis opnemen over het beroep ‘model’  is  een van de verzoeken van vandaag.

“Wij willen graag een keer een realistisch beeld geven van het beroep, zonder de glamourlaag van Hollands Next Top Model en dergelijke.   We laten zien hoe een werkdag van een model eruitziet, en we leggen bijvoorbeeld ook uit dat alle beelden bewerkt worden, en dat zo’n foto dus geen realiteit is.  Uiteraard vinden we het ook belangrijk om een meer algemene vraag over ‘schoonheid’ te beantwoorden in deze aflevering. Wie bepaalt wat mooi is?”

Zou ik u hierover mogen bellen? Of wellicht wilt u zelfs als deskundige in ons programma aan het woord?  Ik hoor het graag van u.

Ding met kleding eromheen

De mode en cosmetica-industrie bepalen wat mooi is. Ik heb gezegd dat ze in beeld kunnen brengen hoe saai een modellenbestaan is. Je wordt een ‘ding’ waar kleding omheen wordt gedrapeerd. Mensen zijn uren met je bezig om je haar en make-up aan te brengen om jouw ‘zelf’ te laten verdwijnen.

Met een enkele muisklik wordt een taille versmald en benen verlengd. Je moet uren wachten. Op straat zal niemand naar je omkijken, niemand herkent je, zo vervormd is het beeld dat op de foto verschijnt.

Ben zeer benieuwd hoe de aflevering eruit komt te zien en wat de invloed is van het modellenbureau dat haar medewerking verleent aan het programma van Klokhuis.

Door: Liesbeth Woertman.

Eén gedachte over “Klokhuis

  1. interessant en nuttig lijkt mij.
    Vrij naar Kopland:
    de modellen zijn niet zoals ze lijken
    te zijn – maar ze zijn ook niet anders
    willem hendrik gispen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 − 2 =