Wil je dat iemand je liefheeft zoals een paar mooie schoenen?

Het wetenschappelijke tijdschrift EOS psyche en brein heeft als themanummer in december 2020 het onderwerp Identiteit.

Het nummer met 130 pagina’s geeft een mooi tijdsbeeld over identiteit. Het is opgebouwd als een drieluik. Het begint met de vraag Wie ben ik? Met 12 interessante bijdragen over hoe we worden wie we zijn. Deze vraag wordt beantwoord vanuit verschillende perspectieven zoals vanuit de levensloop, de hersenwetenschap en ethiek om wat voorbeelden te noemen.

Daarna komt de vraag Wie wil ik zijn aan bod met negen verschillende perspectieven zoals verbetering, doen waar je goed in bent en de kracht van falen.

De laatste vraag van dit drieluik gaat over Ik en de anderen met acht bijdragen. Het artikel van Paul Verhaeghe met de prachtige titel Identiteit, een origineel plagiaat spreekt me bijzonder aan zonder de andere bijdragen tekort te willen doen.

Het interview met mij heeft dus als titel meegekregen Je wil niet dat iemand je liefheeft zoals een paar mooie schoenen. Ja koppenmakers kunnen er wat van!

Het is een prachtig tijdschrift geworden. Interessant voor iedereen want we worstelen toch allemaal met de vraag Wie ben ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 19 =