Wijsheid

Barend en Isabella aan de piano

Zoals u kunt zien, hebben we twee piano’s in huis. Isabella en Barend spelen met regelmaat de sterren van de hemel en met veel plezier. Barend maakt zelf liedjes, soms met tekst erbij en Isabella niet gehinderd door enige kennis speelt zomaar met hem mee

Wat een wijsheid schuilt er toch in kinderen. Onder het eten zei Isabella tegen haar moeder dat ze alle dagen van de week wist. En ze noemde keurig zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag op. Heb je dat op school geleerd? vroeg haar moeder. Nee, zei ze dat kwam zomaar in mijn hoofd.

En zo is het. We kletsen en redeneren maar wat af als volwassenen maar wat weten we nu echt? Het is toch verbazingwekkend dat er zomaar gedachten in ons opkomen en soms zelfs hele verhalen?

Laten we ons verbazen over onszelf en spelen als kinderen de komende tijd.

Eén gedachte over “Wijsheid

 1. Inderdaad…..ik vind mijzelf soms een complete verrassing.
  Onderweg en op school…..intuïtie?
  ( kan soms met verbazing lesgeven….gaat meestal wel goed , volkomen met ingevingen….ter plekke bedacht….nee vloog in mijn hoofd en hart.
  En kinderen kunnen zo heerlijk eerlijk zijn….denk dat ik redelijk jong uit zie….vergeet het maar, spontaan kind vraagt in onschuld ” kun je nog wel les geven, wanneer ga je dood…
  Ander kind keek mij aan….zo wil ik er niet uitzien…..
  Is het zo erg…..vroeg ik met glimlach.
  Kinderen zijn zo oprecht……en echt lief
  Kijk…….dit had ik.ook niet bedacht
  Groeten ….Rina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 19 =