Wie ben ik?

Het meisje van Jamin

Het meisje van Jamin

Ik ben het meisje van Jamin. Zoet, kleurig en overvloedig. Wat wilt u hebben? Pindarotsjes. Zorgvuldig 250 gram pindarotsjes afwegen en de verleiding weerstaan om er één in mijn mond te stoppen.

Ik ben het meisje van de brandacceptatie. Bent u bang? Wilt u controle over de toekomst? Neem een brandverzekering.

Ik ben het meisje dat gek is op verwaarloosde kinderen. Op 23 jarige leeftijd had ik twee biologische en vier pleegkinderen.

Ik ben de jongerenwerkster en werk het liefst met de grootste probleemgroep. Zij spelen tafeltennis met een levende muis en lachen. Ik draai me vol walging om.

Ik ben docente aan de universiteit van Utrecht en zie in studenten datgene wat ze nog niet van zichzelf zien.

Ik ben de therapeute die mee durft te gaan in de gekte, de chaos en het grote verdriet en die normaliseert.

Ik ben de onderwijsdirecteur die verantwoordelijk is voor het curriculum en waar studenten en docenten terecht kunnen die vermalen dreigen te worden door het systeem.
Ik ben de onderzoeker die ontrafelt wat echt en onecht is. Gefascineerd door de beelden die nooit samenvallen met datgene waar ze naar verwijzen.

De beelden over mijzelf, zijn oude beelden uit mijn verleden. De beelden verhalen over de sociale rollen die ik speel en ben en speel. De beelden vallen nooit samen met het heden. Nu, hier, in dit moment is alles wit en oningevuld. Ik ben niets.
Ik ben niets en het maakt me veelkleurig.

Ik ben niets en het maakt me niet meer bang. Ik hoef geen controle meer over mij toekomst. De mensen om me heen hoeven niet langer verwaarloosd of gek te zijn. Ik hoef niet diegene te zijn die de weg kent. Dat wat echt is, is nu. In mijn dans, in dit lichaam, hier op deze plek, ben ik.

2 gedachten over “Wie ben ik?

 1. Je laten verwonderen door de wereld om je heen…
  Als je iets leest in een studieboek niet vaak genoeg kunnen denken HOEZO?
  Het als topwetenschapper erkennen van je eigen/het menselijk tekortkomen…
  Het loslaten om krampachtig je uiterlijk of, in bredere zin, je leven te willen beheersen….
  Open staan ook voor filosoferen en ontmoeting, ondanks een agenda waar je u tegen zegt!

  Het zijn slechts enkele uit vele associaties ten aanzien van een unieke persoonlijkheid. Ik ben benieuwd hoeveel wijsheid De psychologie van het uiterlijk weer met zich mee gaat brengen!

 2. “Ik ben”. De rest is overbodig, het omvat alles. Je bent en valt uit je hoofd. In het Zijn ontmoet je de ander in haar essentie en je danst een dans zonder knellende regels, wervelend en traag. Een glimlach beslaat je bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × twee =