wat een week

NPO 1 26 oktober 2019 Nieuwsweekend met Mieke van der Weij en Peter de Bie

Vandaag rust ik uit. Heel fijn die afwisseling van hectiek en rust. Woensdag de lezing en debat over bodypositivity in Spui25 Amsterdam was goed en scherpte ook mijn eigen denken.

Vrijdag werd ik gebeld door een redactrice van Nieuwsweekend of ik zaterdagochtend in het programma wilde komen om te praten over de filters op Instagram. En ja ze hadden mijn boek ook al liggen op de redactie dus dat kon mooi meegenomen worden.

Dan wordt er standaard een voorgesprek gehouden door de telefoon waarin ik allerlei vragen dien te beantwoorden over cosmetische ingrepen, social media en dergelijke. Dat voorgesprek wordt altijd door een redacteur gedaan die niet het interview doet. Ook vrijdag duurde dat bijna een half uur, terwijl het in het echt, tijdens het interview, altijd anders loopt. Ik ben ervaren en weet wat ik weet. En als ik iets niet weet, dan zeg ik dat ik daar nog nooit over nagedacht heb.

Maar goed, zo zijn blijkbaar de regels van het media spel. De uitzending van zaterdag morgen was fijn. Mieke van de Weij en Peter de Bie zijn ervaren interviewers en ik kreeg en nam voldoende ruimte om mijn verhaal te vertellen.

Net voor mij werd Jeroen Smit geïnterviewd over zijn nieuwe boek dat gaat over de CEO van Unilever die de wereld wilde veranderen Paul Polman. Een inspirerend verhaal over verantwoordelijkheid nemen voor de wereld en niet alleen het grote geld achterna.

En ineens zag ik overeenkomsten tussen Polman, Smit en mijn missie over schoonheid en je laten zien zoals je bent. Het gaat over individuele vrijheid versus verantwoordelijkheid voor jezelf, andere mensen en de wereld. Het gaat over in wat voor wereld willen we leven en hoe kan een ieder haar en zijn steentje bijdragen. Als ik een cosmetische ingreep onderga is dat mijn individuele keuze (hoewel zelfs dat discutabel is) maar wat zeg ik daarmee tegen mijn dochter, mijn kleindochter, tegen vriendinnen? Ik wil me niet laten zien zoals ik ben, ik wil me niet door jullie laten lezen.

Wat fantastisch dat ik door een interview te geven, een inzicht mocht ontvangen. Individuele vrijheid en verantwoordelijkheid samen dat is het thema van nu. Niet of/of maar en/en.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =