Het waren vrouwen die de drum spelen

drum

Voor het eerst van mijn leven heb ik een instrument bespeeld. Ik kan geen noten lezen en muziek speelt niet een grote rol in mijn leven. Tot nu toe. Ik ben meer van het woord, van het denken en schrijven en van verhalen. 

We waren met zijn twaalven. Sommigen hadden een eigen drum. Twee vrouwen waren zelfs professionele drummers. Daar zat ik dan. Onwennig. Degenen die geen eigen drum hadden mochten er een uitzoeken. Of liever gezegd de juf had de drums in het midden gelegd en wij mochten er omheen lopen. Kijken en voelen welke drum ons riep. Dat heb ik weer! Help ik voel me volkomen belachelijk.

Een rondje langs de drums lopen om te voelen welke drum door mij uitgekozen wil worden. Direct voel ik niets meer. Uiteindelijk koos ik de mooiste met een gemarmerd vel dat geit bleek te zijn. Het was ook de grootste. Omdat ik rechtshandig ben, moest de drum op mijn linker bovenbeen leunen en met mijn linkerhand aan de bovenkant vast gehouden worden. Ik had de drum gekozen die het meest sociaal was, zei de juf en die met iedereen wil spelen.

We deden een kennismakingsrondje en werden gevraagd waarom we de drum wilde bespelen. Ik zei dat ik het niet zo goed wist. Het heeft te maken met deel willen uitmaken van een vrouwengroep. Samen zijn en samen spelen zonder dat er iets gepresteerd hoeft te worden. Het heeft iets te maken met mezelf op een andere manier te willen leren kennen.

Het viel me niet mee. De drum was groot en ik kreeg last van mijn arm en hand. Ik keek goed naar de juf en probeerde te doen wat zij deed. En soms lukte het. Op het moment dat ik na ging denken ging het absoluut niet. Na twee uur konden we zelfs als groep al drummen. Daar werd ik vrolijk van maar op dat moment ging ik alweer denken en lukte het niet meer.

Op een gegeven moment koos ik een kleinere drum, minder mooi ook en een minder geluid maar wel makkelijker te hanteren. Het was een heerlijke middag en ik ga hier zeker mee verder. Nu nog een drum kopen. Maar welke? Toch een grote omdat het geluid mooier is of een kleinere handzame drum. Ik wacht maar even tot de drum mij kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 7 =