Verjaardags wensen

Dit jaar mijn verjaardag slechts in kleine kring gevierd met kinderen en kleinkinderen en mijn Petezus. Barend had als cadeau heerlijk gekookt. We begonnen zoals u kunt zien met een gegrilde paprikasoep. Ook de kinderen konden deze soep waarderen. Het hoogtepunt was een zelfgebakken taart met vanilleroom. Daar at Isabella zelfs twee stukken van.

Ik was bedroefd omdat in slechts twee weken tijd, twee vriendinnen zijn overleden. Twee vrouwen die met name in de jaren tachtig en negentig erg belangrijk voor me zijn geweest. De ene kreeg een hartstilstand en de ander overleed aan de gevolgen van darmkanker. Het maakte me verdrietig en ik voelde dat de basis die zij mede vormden ging wankelen.

Het is een lastig aspect van ouder worden dat er zoveel mensen om je heen dood gaan.Steeds minder mensen die je gekend hebben, toen je jonger was en een groot deel van je ontwikkeling hebben meegemaakt. Niet alleen meegemaakt maar ook mede vorm gegeven. Ik voelde losgeslagen door hun dood.

Maar mijn verjaardag, de viering van mijn geboorte, wilde ik toch in afgeslankte vorm door laten gaan. Ik hoefde geen cadeaus maar wel muziek en tekeningen en gezelligheid. Dank ook aan jullie voor alle mooie wensen via sociale media en kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vier =