Van wie is het vrouwenlichaam?

Janice Deul

Van wie is het vrouwenlichaam is de titel van de serie die Studium Generale in Utrecht heeft gemaakt en in het voorjaar te zien zou zijn in Tivoli Vredenburg. Slechts de eerste voorstelling heeft plaats kunnen vinden op 24 februari en de rest werd afgelast in verband met Corona. It is a man’s world is terug te kijken op https://youtu.be/Aoe5WBBxtOY

Op 7 september 2020 gaat de tweede avond door. Je kunt er gratis heen maar wel van te voren aan melden. Ik geef een lezing over Je bent al mooi. Heel fijn dat de mode activiste Janice Deul ook weer van de partij is en de derde spreker is Sylvia Holla die gepromoveerd is op modellen. Uiteraard gaan we met het publiek in gesprek. Janice heb ik al eerder mee mogen werken en dat wordt vast weer een feestje. Naar Sylvia ben ik nieuwsgierig. Zij sprak tientallen modellen voor haar onderzoek. Wat heeft zij ons te vertellen over van wie het vrouwenlichaam is?

Spannend om na zoveel maanden weer eens voor een zaal te staan.

Van wie is het vrouwenlichaam is nog steeds een actuele vraag. Bestaan vrouwen alleen in de ogen van mannen? En waarom moet er zoveel geknutseld worden aan het vrouwenlichaam voordat het mooi wordt gevonden? Een vrouw is al snel te sexy of niet sexy genoeg. Te bedekt of juist te bloot. Wie bepaalt hoe we naar het vrouwenlichaam kijken? Of komen we zo langzamerhand op het punt dat vrouwen zelf hun lichaam innemen en bepalen of zijn we daar verder vanaf dan ooit?

Ik zal het vooral hebben over hoe ons lichaamsbeeld tot stand komt en hoe we beinvloed worden door de gemanupuleerde ideaalbeelden. Wie kijken er met ons mee als we in de spiegel kijken en wat zien we als met ons hart kijken?

2 gedachten over “Van wie is het vrouwenlichaam?

  1. Geachte mevrouw,

    Dit thema gaat mij zeer aan het hard vanuit mijn eigen worsteling met het thema uiterlijk en lichaamsbeleving.
    Het lezen van het boek “Je bent al mooi” heeft mij onzettend de ogen geopend en het heeft mij ook verder geholpen bij het proces van het accepteren van mezelf.
    Heel graag zou ik mij dan ook aan willen melden voor de lezing van 7 september. Is dit mogelijk via deze link? Ik hoor het graag en alvast bedankt!

    • Beste Esther wat fijn om te lezen dat mijn boek mocht bijdragen aan inzicht. Je kunt je aanmelden via Tivoli/Vredenburg. Het is gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 8 =