Tips om meer tevreden met je lijf te zijn en boek suggesties

Afgelopen weekend viel dit tijdschrift Feelgood van Vriendin op de mat omdat ik aan hen een interview had gegeven. Dat interview resulteerde in het artikel Blij met je lijf, het geheim van een positief zelfbeeld. Nou geheim dat lijkt me wat sterk uitgedrukt, want iedere vrouw weet toch onderhand wel hoe je meer blij, meer tevreden met je uiterlijk kunt zijn. Je lichaam accepteren zoals het is, is lastig voor meisjes en vrouwen die eindeloos op Instagram naar bewerkte lichamen kijken. Maar ook meisjes die gepest zijn met hun uiterlijk of vernederd zoals Mayra Louise vertelt in dit interview, hebben het lastig om hun lichaam te accepteren.

“Als ik dunner ben, dan mag ik andere leding kopen. Als ik dunner ben, dan mag ik op vakantie naar New York….. ik vond mezelf niet goed genoeg, maar wist diep in mijn hart ook dat die tien kilo minder mij het geluk niet ging brengen”. Vrouwen doen er vaak jaren over, soms met behulp van therapie, om te stoppen met dit soort gedachten en hun tevredenheid en geluk niet af te laten hangen van hun gewicht.

Vijf boeken worden er genoemd om positiever over je lichaam te denken

  1. op je lijf geschreven Mayra Louise
  2. knap voor een dik meisje Tatjana Almuli
  3. meer dan mooi Anushka Rees
  4. je bent al mooi. de schoonheid van imperfectie Liesbeth Woertman
  5. Body positive power Megan Jayne Crabbe

Ik geef de volgende vier tips om meer positief over je lichaam te worden, zoals ze beschreven zijn in het artikel.

  1. Kijk niet naar gemanipuleerde beelden, kort je Instagram tijd rigoureus in en volg alleen accounts die realistische foto’s delen.
  2. Vergelijk jezelf met vrouwen die je tegenkomt tijdens het boodschappen doen, niet met afgetrainde vrouwen die duizenden likes ontvangen op hun bikinifoto’s.
  3. Zoom niet in op oneffenheden, maar sta voor de spiegel met het zachtste licht dat je hebt en kijk naar jezelf met een open blik, als een geheel.
  4. Kijk naar wat jouw lichaam allemaal kan. Vrouwen die daar meer op letten, zijn over het algemeen veel tevredener. En weet je? Je hoeft het allemaal niet meteen te geloven, als je het maar ervaart.

Veel speelplezier gewenst deze week met je lijf in de sneeuw en over een paar dagen op het ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 14 =