Texel

Dit was ons uitzicht op Texel. Eindeloze ruimte met prachtige luchten. Zo’n vergezicht waar het lichaam direct rustig van wordt. Waar ik dieper van kan ademen en meer ruimte in mijn lichaam voel.

Af en toe verschijnt er een paard dat kalm loopt te grazen. Meestal komen er dan meer paarden en met alle tijd van de wereld lopen ze rond. In de verte stegen bij momenten grote zwermen vogels op. Je hoorde eerst het geluid dat ze maakten en daarna waren er grote groepen dansende vogels te zien.

We hebben allebei een kijker gekocht bij de Vogelbescherming. Een mooie grote zaak op Texel in de Cocksdorp waar deskundige mensen in alle rust de verschillende kijkers uitlegden. Het grappige was dat ik de eerste keer toen ik door de kijker keek niets zag. Ik keek in een zwarte ruimte. Het was de bedoeling dat ik hier en daar aan draaide en verdomd daar verscheen de appelboom en even later heel duidelijk de mezen.

Wij mensen zijn heel duidelijk gebouwd op rust en ruimte.Ik slaap daar zo goed. Iedere keer wanneer we op een waddeneiland zijn, ervaar ik dat opnieuw. Nu we thuis zijn, kruipt de onrust weer naar binnen en heb ik alweer een halve nacht wakker gelegen. Ik gebruik de foto om weer tot rust te komen en dat werkt.

Eén gedachte over “Texel

  1. sinds 3 jaar hebben wij Texel ook ontdekt en ik ervaar het ook de rust en het wonderlijke van tot rust komen in die omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =