Spelen

Kampioen

Moederdag, Feyenoord kampioen en het songfestival vonden plaats in een weekend. Zijn er mensen die alle drie de gebeurtenissen hebben gevierd? Moederdag kan een dag van vertedering zijn en gezien en gewaardeerd worden. Het kan ook een dag van verdriet zijn, omdat je moeder net is overleden of omdat je geen kinderen kunt krijgen of omdat er onenigheid heerst.

Kleinzoon kampioen

Voetballen interesseert, me niets maar ik was dit weekend ontroerd omdat mijn kleinzoon met zijn elftal onder de acht jaar kampioen is geworden. Trots staan de jongens met ieder een beker in hun hand, breed lachend voor de camera. Ook was ik ontroerd door Dirk Kuyt. De vreugde van het winnen is zo mooi om te zien. De zorg van Dirk naar de andere spelers vind ik ook prachtig. Dat bonkige lichaam dat handen schudt, op zijn knieƫn valt, lacht en omhelsd is voor mij een vreugde om te zien.

Commercieel circus of feest der verbroedering?

En dan nog het songfestival, feest der verbroedering. Veel glitter en glamour, maar een ingetogen lied won. Het meest bekeken programma op de televisie.
We kunnen het afdoen met het is een groot commercieel circus. We kunnen ook denken wat mooi dat we een keer per jaar de moeders in het zonnetje zetten, zingen ter verbroedering en juichen als een groep kampioen wordt. Het verlangen om tot een groep te behoren is groot. Samen iets vieren en plezier maken is een heerlijk onderdeel van het leven.

Echte vreugde, plezier maken en elkaar lachend in de ogen kijken is de mensheid op zijn best. Laten we samen spelen.

Door: Liesbeth Woertman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + negentien =