Sophie in de kreukels is prachtig

Boekpresentatie 2019

Ik dacht dat de documentaire Sophie in de kreukels gemaakt is in 2015. Zij ging op zoek in de wereld van de cosmetische chirurgie wat er allemaal mogelijk is en waarom mensen zich aangesproken voelen door de claims van de cosmetische chirurgie.

Zij bezocht mij op de universiteit Utrecht omdat ik al jaren onderzoek doe naar hoe mensen hun lichaam beleven, hoe het ideale lichaamsbeeld tot stand komt en waar de tevredenheid van het uiterlijk mee samen hangt.

Mijn kennis delen in een documentaire die op televisie wordt uitgezonden daar maakte ik tijd voor vrij. We hebben fijn samengewerkt voor haar serie Sophie in de kreukels en ik leerde haar kennen als een intelligente en warme vrouw.

In 2019 kwam mijn boek Je bent al mooi uit en Sophie interviewde mij publiekelijk in mijn geliefde klooster in Huissen.

Nu bijna tien jaar later, onder invloed van social media waar vele mensen, anderen aan de schandpaal nagelen, werd Sophie aangesproken op haar prachtige uiterlijk. Nee aangesproken is niet het goede woord, zij werd lelijk en belachelijk gemaakt. Ik ga dat hier niet herhalen want het is te onzinnig voor woorden.

Sophie nodigde daarop de vrouwen (the real housewives zoals ze zichzelf noemen) uit aan haar tafel om te praten over ouder worden. Ik heb er maar een klein stukje van gezien en moest het toen uitzetten omdat ik het ondragelijk vond. Ze vonden zichzelf grappig en noemden zichzelf verzorgd en over ouder worden ging het niet.

Onder verzorging versta ik iets anders. De vraag kwam bij me op Wie ben je als niemand kijkt en hoe moeten we in hemelsnaam op een aardige manier oud worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 14 =