Schoonheidsspecialist

Lizet van Triet interviewde mij voor het blad Esthe, een tijdschrift voor schoonheidsspecialisten. Zij was de eerste die via de uitgever om een interview verzocht over mijn nieuwe boek. Het interview verscheen in het zomernummer van 2019 en heeft als titel Je bent al mooi. Beetje gek misschien dat ik een interview aan Esthe geef?

Nee dat vind ik niet. Schoonheidsspecialisten kunnen een belangrijke rol spelen in het welzijn van mensen. Ik las in datzelfde Esthe een mooi artikel van een gepensioneerde schoonheidsspecialiste.  Een mevrouw van 80 die gratis twee ochtenden in de week haar vak uitoefent in een zorginstelling. Zij heeft als missie mensen verzorgen en tot hun recht laten komen. In de zorginstelling waar haar man terecht kwam, ging zij bewoners behandelen. Kinnen en bovenlippen harsen, scheren en de huid verbeteren door reiniging en peeling. Maar het belangrijkste onderdeel van haar behandeling is de aandacht voor de mensen in haar stoel, vertelt ze.

Ook in mijn interview probeer ik het belang van aanraking naar voren te brengen. Een betrokken aanraking in de stoel en een warme blik zonder oordeel dat is mijn ideale schoonheidsspecialiste. Heerlijke ontspanning door zachte strelingen in het gezicht. Laat dit alsjeblieft zo blijven.

Jammer genoeg gaat een groot deel van dit nummer over cosmetische ingrepen. Kijk nog eens naar de cover met die enge schaar. Onder de ogen, neus en kin zijn zwarte stippels getekend. Blijkbaar is dat gebied niet goed en moet dat weg. Jammer, heel jammer want schoonheidsspecialisten zijn met hun warme doeken en strelende handen de beroepsgroep bij uitstek die mensen kunnen aanraken en zich goed laten voelen. Door samen te werken met een cosmetisch arts wordt de keurende blik in de salon gebracht en daar worden mensen onzeker van.

Keer terug naar je warme handen.

2 gedachten over “Schoonheidsspecialist

  1. Ik ben die vrijwillige schoonheidsspecialiste van het artikel. Fijn dat ons beroep zo gewaardeerd wordt, ik werd er warm van. Ook trots dat ik dat mag uitoefenen op mijn leeftijd.

  2. Het was heel mooi om te zien, Anne, hoe jij in die zorginstelling je werk doet. En ook heel mooi om te horen hoe de inwoners dat waarderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =