Schoon genoeg

Ook de Vlamingen kennen hun Psychologie Magazine. In Belgiƫ heet het tijdschrift Psychologies en in het zomernummer wordt mijn boek besproken. Het artikel heeft als titel gekregen Schoon genoeg! Het ideaalbeeld op de schop.

De journaliste haalt het begrip heelheid dat ik mijn boek gebruik naar voren. “Heelheid heeft te maken met jezelf zien in je kwaliteiten al persoon, je problemen, je positieve en negatieve kanten, je sterktes en je zwakheden. Als mens zijn we al heel en leven we in gebrokenheid, tegelijkertijd. Ons denken beoordeelt, we splitsen ons af van onszelf en geraken van onszelf verwijderd. Terwijl alles wat je voelt en denkt mag meedoen en opgenomen mag worden in je zelfbeeld”.

In het Vlaams klinkt het mooier. Het contact met je lichaam heeft ook een centrale plaats in het artikel en uit een interview met een jonge vrouw, koos ik het volgende citaat: “Lang heeft mijn lichaamsbeeld mijn zelfbeeld bepaald en dat ging een op een: mijn ontevredenheid met mijn lichaam betekende dat mijn zelfbeeld laag was”.

Zij heeft geleerd om meer naar het functioneren van haar lichaam te kijken dan alleen naar haar uiterlijk. Dat gaf meer tevredenheid. Het schoonheidsideaal op de schop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − een =