Planten, dieren en mensen samen

organische radijs

Afgelopen week zijn we naar zorgboerderij de Hondspol in Driebergen geweest. Ook in Langbroek is een zorgboerderij waar je als klant de prachtigste groenten kan kopen.

De vogels kwetterden hard, gewoon keihard en de kippen liepen samen met kuikens vrij rond. In verband met de corona maatregelen konden we het complex verder niet bekijken maar wat we zagen was al prachtig. In een winkel was groenten van hun grond, zuivel en vlees te koop. Jammer genoeg waren de kapucijners al uitverkocht, maar we kochten wel prachtige bosuien, radijs, prei, bietjes, rucola, kaas met walnoten en geitenkaas met rozemarijn.

Ik voel me dan altijd de koningin te rijk. Alles geurt zo geweldig en verser dan dit kunnen we het niet krijgen. Op de site lees ik dat ze zelfs biologisch dynamisch zijn. Er wordt gezorgd voor mensen die niet in het gewone arbeidsproces kunnen werken en die helpen waar ze kunnen mee op het land of in de winkel.

Mensen, dieren en planten lijken harmonisch met elkaar om te gaan. Toen we nog in Utrecht woonden gingen we iedere vrijdag naar de biologische boerenmarkt en dat was al een feest. Maar nu er in de omgeving van ons huis zorgboerderijen met een winkel te vinden zijn, is het feest nog groter. Voorbeelden van zoveel zorg en liefde te zien en ervaren, maakt me hoopvol en blij. En ja ik weet het op grote schaal schijnt dit allemaal onmogelijk te zijn. Maar hoezo eigenlijk? Deze schoonheid moet toch uit te breiden zijn? Deze schoonheid van mens en dier en plant samen.

Morgen ga ik naar zorgboerderij Bartimeus in Langbroek en hoop dat ik daar wel kapucijners kan halen. Daar mag je de groenten zelf van het land halen als je wilt. Ik verheug me er nu al op.

Eén gedachte over “Planten, dieren en mensen samen

  1. De volle melk van de Hondspol is de lekkerste melk die ik ooit gedronken heb. Ook voor in de koffie verrukkelijk. Gelukkig wordt deze melk in diverse Odin vestigingen in Utrecht verkocht.
    groetjes van Marlijn wesseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =