Op weg naar wat er geboren wil worden

fotograaf Pete Pronk Texel december 2020

In de kou maar iedere dag een paar uur droog, wandelden we op Texel. Soms een hele lange wandeling door de duinen naar de Slufter en via de zee weer terug. Op andere dagen een kleinere wandeling door de duinen of naar het dorp. Het dorp dat er in de eerste week van januari verlaten bij ligt.

In alle rust in deze bijzondere dagen tussen kerst en drie koningen waarin de hemel en de aarde dichterbij zijn dan in de rest van het jaar, had ik ook veel dromen. Of beter gezegd werd ik iedere morgen wakker met een flard droom.

Alle dagen droomde ik over grote huizen, landhuizen, een enorm groot Amerikaans huis, een hoog huis met beneden de universiteit om een paar voorbeelden te noemen. Vanmorgen was ik aan het bevallen. Mijn vriend en oud rector van de universiteit kwam langs en streelde me over mijn rug, hij wiegde me een beetje dat is wat ik nog weet.

Ben zo benieuwd wat er geboren gaat worden.

Vanuit deze serene rust rijden we rustig terug naar huis. De wind waait stevig en het regent. Onze vrienden de vogels laten zich nauwelijks zien. Zij zijn lekker in hun holletje gebleven en ik moet zeggen daar nodigt het weer echt toe uit.

Maar we gaan weer op weg en dat valt niet mee in deze turbulente tijd met een pandemie en in een wereld vol leugens en verwarring om dan op je weg te blijven en nieuwsgierig naar wat er te voorschijn wil komen.

Wat gaat er geboren worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =