Olijf

download

Afgelopen week een interview gegeven over de betekenis van borsten. De journaliste schrijft een boek over vrouwen met borstkanker. De vanzelfsprekendheid dat amputatie van een borst bijna in een adem wordt genoemd met reconstructie van een borst, verbaasde haar. En ook dat er op veel websites valt te lezen dat zelfvertrouwen, zelfbeeld en zelfwaardering voor veel vrouwen van hun borsten afhangt. We spraken uitgebreid over het vrouwenlichaam in het bijzonder de betekenis van borsten. Het was sinds lange tijd mijn eerste werk gerelateerde gesprek en dat beviel goed.

Gender & Gezondheid

Donderdag 5 oktober organiseert Women Inc een dag over gender en gezondheid in Amersfoort. Welke ontwikkelingen spelen zich af in onderzoek, preventie, diagnostiek en behandeling? Welke doorbraken zijn er al en wat moet er nog gebeuren? Een van de vragen is: hoe wordt een student van nu een gendersensitieve arts? De afsluitende lezing gaat over de toekomst van de zorg: een wereld waarin patiënten en zorgverleners samen werken aan de gezondheid van mensen.

Patiëntenvereniging Olijf

Zaterdag 7 oktober bestaat de patiëntenvereniging Olijf voor vrouwen met gynaecologische kanker 30 jaar. Zij organiseren een symposium voor lotgenoten, naasten en hulpverleners met als motto ‘Samen sta je niet alleen’. De vorm is klassiek met lezingen en workshops, maar origineel is dat vrouwen met gynaecologische kanker samen hun geliefden en met specialisten in gesprek gaan. Tijdens de lunch is het mogelijk om een persoonlijke vraag te stellen aan een van de experts. Het lijkt erop dat wat donderdag bij Women inc wordt besproken, al praktijk is bij Olijf.

Het zal aan mijn energiepeil liggen of ik één van deze twee dagen kan volgen. Of een gedeelte van een dag uiteraard. Het lijkt erop dat mijn blik zich wat meer naar buiten gaat richten, hoewel er nog veel aandacht nodig is voor de binnenwereld.

Door: Liesbeth Woertman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =