Moordtieten, ziek door siliconen, maar willen we dit wel horen?

Dinsdag 1 juni 2021 wordt de documentaire Moordtieten uitgezonden op NPO3 van 20.55 tot 21.25. Deze documentaire is gemaakt door Jack Valkering na het televisieoptreden van Henry Dijkman bij Eva Jinek waar Dijkman helder vertelde over lekkende borstimplantaten. Hij koos het verhaal van de You Tube ster Dionne Slagter, een mooie jonge vrouw die haar borsten liet vergroten om zich vrouwelijke te voelen.

Dit is geen nieuw verhaal want het is al heel duidelijk en veel eerder vertelt door Corien van Zweden. Alles wat je wilt weten over de druk om borstimplanten te nemen, de rol van borsten in het concept van vrouwelijkheid en de bijna vanzelfsprekendheid waarmee borstprothesen worden geplaatst, kun je lezen in haar boek.

Het boek Borsten kreeg veel minder aandacht. Misschien omdat het zo helder geschreven is en alle informatie rondom dit onderwerp te vinden is?

De titel Moordtieten is uiteraard heel goed gevonden. Het trekt de aandacht. De siliconenenborsten worden prachtig in beeld gebracht met omfloerst licht en helpt ook zeker om aandacht te genereren, maar wordt er nu beter geluisterd? Wordt de gezondheid van vrouwen nu serieuzer genomen? Nee ik denk het niet. Ook vandaag implanteren artsen siliconenenborsten in lichamen van vrouwen. Het sproookje van vrouwelijkheid en grote borsten doet nog volop haar werking.

Ik ben geinterviewd door de VPRO om te reageren op deze documentaire en je kunt het interview lezen op Moordtieten – 2Doc.nl

https://www.2doc.nl/documentaires/series/3doc/2021/moordtieten.html

Mededogen is het gevoel dat bij me opkomt als ik de tweestrijd hoor van jonge vrouwen over cosmetische ingrepen. Woede en verbijstering zijn de emoties die ik voel als ik de artsen hoor die cosmetische ingrepen op prachtige jonge vrouwen aanprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + negen =