Mooie rondingen

kleuren

Vanmorgen ben ik geïnterviewd door een redactrice van het Vakblad Kleur en Stijl. Ik had er nog nooit van gehoord. Het is een kwartaalblad voor image consulenten, modestylisten en andere mooie benamingen die mensen helpen met advies over uiterlijk om die beter aan te laten sluiten bij hun persoonlijkheid. Zo staat het omschreven op hun website. Daar vallen ook kappers en visagisten onder neem ik aan.

Jaren geleden heb ik een lezing gegeven voor 600 schoonheidsspecialisten in Den Haag. Ik vertelde hoe belangrijk ik hun werk vond en hoe zij in de aanrakingen een vrouw konden vertellen dat zij goed was, zoals ze was.

Ik las een aardig artikel over de diversiteit van Afrikaanse fashion dat het vakblad in december 2017 had gepubliceerd. Doreen Sprenger wordt genoemd. Zij is in Suriname geboren en wil in haar merk alle culturen, huidskleuren en kledingmaten representeren. Een vrouw naar mijn hart. Zinnige informatie vind ik dit dus ik zei ja op het interview. Ik nam een kijkje op de website van Doreen Sprenger  en vond naast leuke, originele kleding ook interviews van vrouwen met rondingen.

Een van de vrouwen vertelt:

“Persoonlijk had ik niet zoveel moeite met mijn gewicht. Ik had een vriendengroep met dezelfde lichaamsbouw als ik. Dus het stoorde me niet. Ik kwam er overigens al vrij snel achter dat ik mooie rondingen had en dat ik niet onder het westerse schoonheidsideaal viel. Daar had ik overigens totaal geen problemen mee. Wat waarom zou je iemand willen zijn die je niet bent?”

Wat een inspirerend verhaal van deze jonge vrouw dat het belang laat zien van een vriendengroep waarin zij zich spiegelt en zich gezien en gewaardeerd weet. Dan hebben de gemanipuleerde schoonheidsidealen minder vat je.

Door: Liesbeth Woertman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 3 =