Mijn moeder is overleden

foto van een schilderij van Paula Modersohn

Mijn moeder is in het gasthuis Bartholomeus in Utrecht op 10 april rond 16.30 zachtjes overleden. Die nacht had ze een licht hartinfarct gehad en dat was blijkbaar net het duwtje om haar over de grens te tikken.

Ze wilde graag dood, Al lang. Ze leed aan Alzheimer en kon na de dood van mijn vader geen zinnige invulling vinden om te leven. Haar leven was zorgen geweest en nu dat niet meer kon, wist ze niet meer wie ze was.

Het Barthomoleus is een geweldige fijne, warme plek en ik ben heel erg blij dat ze daar de laatste zeven jaren van haar leven mocht wonen. Eerst zelfstandig in een appartement en de laatste twee jaren in een groepswoning. Ik buig diep voor het personeel die met zoveel geduld en warmte haar hebben bijgestaan.

Woensdag gaan we haar om 11 uur begraven op begraafplaats Barbara, waar ook mijn vader ligt. We verzorgen een dienst voor haar in de kapel en aansluitend brengen we haar naar het graf.

Ik begeef me nu op onbekend gebied.

4 gedachten over “Mijn moeder is overleden

  1. Heel veel sterkte Liesbeth! Al kwam de dood misschien op het juiste moment voor je moeder, als kind is het altijd gek om zonder ouders zijnā€¦ hoe oud jezelf ook bent.

  2. Heel veel sterkte Liesbeth. Ja het is een hele ervaring en heel onwerkelijk om je moeder te verliezen. Volgende fase in je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 3 =