Liefdesdag

voeten

Mijn partner en ik werken allebei vele uren en leven soms behoorlijk langs elkaar heen. Om die reden hebben we één keer per maand liefdesdag. Dat houdt in dat de ene een fijne dag maakt voor de ander. Degene die aan de beurt is om de liefdesdag te organiseren, kan beslissen om veel of weinig geld te uit geven. Veel of weinig uitjes te doen. Heel dicht bij huis te blijven of verder weg, dat maakt allemaal niet uit.

Er is maar één regel en dat is dat de dag gemaakt moet zijn om de ander te verwennen en liefdevolle aandacht te geven. Voorbeelden van activiteiten zijn: het voorgelezen krijgen van gedichten, museumbezoek, nieuwe vragen voorgelegd krijgen en elkaar lang in de ogen kijken.

Luid schreeuwend gingen de vrouwen tekeer

Deze maand was ik degene die verwend werd en een van de onderdelen van de dag was een voetmassage bij de plaatselijke Chinese massagesalon. Bij binnenkomst was er slechts 1 masseuse, maar die ging direct driftig aan het bellen en verzekerde ons dat er binnen twee minuten een collega zou zijn. Onze voeten werden in een plastic teiltjes gestopt met daarover een plastic zak. Uit oogpunt van hygiëne neem ik aan.

De voeten van B werden onderhanden genomen en na een minuut of tien kwam een jonge, boze vrouw binnen. Luid schreeuwend zonder elkaar aan te kijken gingen de vrouwen tegen elkaar te keer. Ik verstond er geen woord van, maar nam aan dat de jongste woedend was, omdat ze was gebeld.

Tikje tegen mijn been

Mijn voeten werden afgedroogd en nijdig keek ze uit het raam. Haar ene wenkbrauw boog zich kunstig omhoog en haar mond was een streep. Zachtjes deden haar handen het werk en ze gaf me een heerlijke voetmassage. De frequentie van de nijdige zinnen nam wat af. Opeens keek ze me stralend aan, gaf nog een tikje tegen mijn been en zei: ‘Klaar mevrouw.’

Maakten de twee Chinese vrouwen wel ruzie? Of spraken ze er over wat ze vanavond zouden eten? Ik zal het nooit weten.

Lichtvoetig liepen B. en ik naar buiten.

 

Door: Liesbeth Woertman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 8 =